S:t Hans kyrka firar 50 år 2023

Jubileumsprogrammet går för det allra mesta av stapeln i S:t Hans kyrka, Ekholmen, Linköping. Tryck här så kan du läsa om både det och om kyrkans historia.

Jubileumsprogram

Det blir flera utställningar i S:t Hans kyrka under året. Den första är en Franciskusutställning som finns att bese i kyrksalen 25 jan – 20 feb.

Torsdag 12 januari kl 18 -20.30 (med paus)

Markusevangeliet med Christian Stejskal, en multimedial föreställning. Evangeliet reciteras utantill med bilder från bibelns länder och med korta violinstycken.

Lördag 28 januari kl 17.00

Pianokonsert med Erik Juliusson

Lördag 4 februari kl 15-18.30

Knyt-ihop med 70-talstema (man får klä ut sig om man vill!)
Start med knytkalas (paj/sallad), ta gärna med något bidrag! Speakers corner, kyrkpyssel och pussel, musik, nostalgisk hörna, bildspel. Avslutning med lovsångsandakt 18.00.

Tro möter liv

Onsdagar med möten med några av de som tidigare tjänstgjort i församlingen, efter mässan som är 18.30, start 19.15, efterföljande ”snacks-mingel”:

18/1 Lotta Torstensson: ”Människa och kristen, med inspiration av Wingren och egen livsberättelse”

25/1 Gerd Lantz ”Hade Adam en navel – om bibelsyn och tolkningsproblem”

1/2 Björn Frennesson ”Den himmelska världen i Gamla testamentet och i den antika judendomen”

8/2 Inget program!

15/2 Björn Frennesson ”Uppenbarelseboken, ingång i kapitel 4 och 5”

Lördag 25 mars 11-14

Våffelcafé, Fredagskören.

Torsdag 13 april 19.00

Ekholmen och S:t Hans kyrka, historik och bilder, lotteri, Joakim Johansson och Annika Johansson. Start i Landeryds kyrka (OBS PLATSEN!), därefter i Landeryds församlingshem. Samarrangemang med Landeryds hembygdsförening.

Tro möter liv

1/3 Präst Annika Johansson ”Albert Schweitzer, Bach och Linköping”

8/3 Rappare Gift Blessing, 20-årig rapartist, kulturkrönikör, läsfrämjare och föreläsare: ”Att vara människa är att vara hjälte och att leva är att sträva framåt”

15/3 Präst Niklas Adell ”S:t Hans kyrka”

22/3 Diakon Gunilla Larsson ”Tankar från ett soppkök i Kapstaden”

29/3 Präst Douglas Scott ”Elefanten i rummet: att tala sant om kyrkan och sekulariseringen”

12/4 Präst Lisa Kjellgren ”Kallelsen – till vad är man kallad, och för vem är kallelsen?”

19/4 Präst Elisabeth Roos ”Bröderna Sundelius- tre prästers levnadsöden under upplysningstiden 1750–1820 i Linköpings stift”

26/4 Diakon Jan Johansson ”Andens kraft som bär och som vi kan aktivera”

Kristi Himmelsfärdsdag 18 maj 11.00

Jubiléumsmässa, församlingens präster och musiker, Landeryds kyrkokör och S:t Hanskören, Brassmusik. Jubileumstårta.

Lördag 10 juni 18.00

Jubileumskonsert, S:t Hanskören 50 år.

Onsdag 16 augusti

Grillfest
Onsdagsföredragen återkommer sedan under hösten.

Söndag 10 september 11.00

Höstupptaktsmässa, Norrköpings ungdomscirkus, korv och tårta.

18 - 24 september

Öppet hus i församlingens alla verksamheter

Fredag 6 oktober 15-20

Psalmmaraton

21 oktober 15.00 och 18.00

Konserter med Richard Söderberg med Landeryds kyrkokör, S:t Hanskören och Diskantkörerna. Inträde 50 kr. Biljettsäljsstart 10/9.

2 - 3 december

Adventshelg, avslutning av firandet

Om historien och om kyrkan

En hälsning från församlingsherden