Sommarmusik

Här hittar du musik i våra kyrkor i sommar!

Lördag 4 juni

Sommarsoaré

18.00 Berga kyrka. Berga och Vidingsjö kyrkokör, solister och musiker.

Söndag 12 juni

Musikgudstjänst

16.00 Vidingsjö kyrka. Liunga Pipare. taliensk musik från början av 1500-talet. En blandning av glada sånger, dansmusik och andliga stycken.

Mässa med musik

18.00 Landeryds kyrka. Elsa Kjellgren, solosång.

Bach samtliga orgelverk

18.00 Linköpings domkyrka. Konsert nr 16.Alexandra Pilakouris, Marie-Louise Beckman och Sara Michelin, orgel, Christer Staaf, bachguide. Se den på plats i Domkyrkan eller här: facebook.com/linkopingsdomkyrka alt finns den efter sändning att se på svenskakyrkan.se/linkoping/bach-digitala-konserter.

Söndag 19 juni

Mässa med musik

18.00 Landeryds kyrka. Lovisa Säfström, violin & Susanne Edlund, piano.

Musikgudstjänst

18.00 Berga kyrka. Sommarsång. Elisabeth Ingelberg, sopran och Bo Ingelberg, orgel och piano, framför ett urval av sin favoritmusik med sommartema. Klassiskt och i vis- och jazzton, känt och okänt.

Söndag 26 juni

Musikgudstjänst

16.00 Vidingsjö kyrka. Att bälja och vraka med Ferneman och Jarl. Musik från jazz- och folkmusikvärlden, alltifrån ”hits”, med uråldriga anor, till egenskrivet material.

Mässa med musik

18.00 Landeryds kyrka. Teodor Ekberg, cello.

Måndag 27 juni

Lunchkonsert

12.00 Linköpings domkyrka. Musikskolans orgelelever.

Fredag 1 juli

Sånger för folk på vandring

19.00 Linköpings domkyrka. Workshop och sångstund med Kajsa Norrby och Marie-Louise Beckman.  Ingen föranmälan – bara kom! För mer info: kajsanorrby.se

Söndag 3 juli

Mässa med musik

18.00 Landeryds kyrka. Solist.

Söndag 10 juli

Sommarmusik

18.00 Landeryds kyrka. Agatrion. Anna Ighe-Ramqvist, violin, Gösta Nylund, piano, Andreas Josephson, cello.

Söndag 17 juli

Mässa med musik

18.00 Landeryds kyrka. Lena Åkesson, sång.

Onsdag 20 juli

Musikcafé

15.00 Mariagården, Johannelund. Frida Knutsson underhåller med sång och musik.

Söndag 24 juli

Sommarmusik

18.00 Landeryds kyrka. Kvartetten från slätten. Jenni Skogsfors, Frida Knutsson, Jessica Sjögren, Alexandra Ekelöf.

Söndag 31 juli

Mässa med musik

18.00 Landeryds kyrka. Hans Englund, trumpet.

Söndag 7 aug

Sommarmusik

18.00 Landeryds kyrka. Jan Gustavsson, trumpet, Beatrice Paping, orgel & piano.

Söndag 14 aug

18.00 Landeryds kyrka. Elisabeth Ingelberg, solosång

Fredag 19 aug

Musikens förenande kraft

12.15 S:t Lars kyrka. Lunchmusik från Sverige och Ukraina.  Maria Matyazova, sopran, Ivetta Irkha, piano. Entré: 200 kr. Info och biljetter:  musikdagar.com Arr: Östergötlands Musikdagar i samarbete med S:t Lars församling.

Söndag 21 aug

Sommarmusik

18.00 Landeryds kyrka. Hovkapellet. Anette Gustavsson, sång, Göran Hovlund (kapellmästare), saxofon, Tommy Lagg, bas, Matilda Senewiratne, piano, Thomas Fristedt, trummor.

Onsdag 24 augusti

Jazz i sommarkväll

19.00 S:t Lars kyrka. Gruppen Delight. Gunnar Ekermo med vänner bjuder på sköna och svängiga toner i sommarkvällen. Fri entré. Kollekt.

Gotländsk kyrkosång från den sena medeltiden

19.00 Linköpings domkyrka. Ad Fontes, från Gotland, framför flerstämmiga stycken från såväl renässansen som från medeltiden. Musik skriven för kyrkorummet, av Ockeghem, Josquin, Tallis, Byrd m.fl. Biljetter: 100 kr.  För mer info: nomemus.se

Torsdag 25 augusti

Bach i sommarkväll

19.00 S:t Lars kyrka. Kyrkans organist , Bo Ingelberg, bjuder på mäktig, vacker och svängig orgelmusik av Johann Sebastian Bach. Fri entré. Kollekt.

Söndag 28 aug

Mässa med musik

18.00 Landeryds kyrka. Ann-Sofie Nordh, sång, Fredrik Ingå, piano.