Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat Webbplats

Samtal och diakoni

Vill du ha någon att samtala med?

Ibland behöver man någon att tala med. Om livet, Gud, kärleken, döden och vardagens bekymmer... Det kan vara stort eller smått, men inget bekymmer är för litet för att prata om. Även små bekymmer tynger...

Du kan kontakta någon av våra präster eller diakoner (som har tystnadsplikt) och boka tid för samtal. Se under Kontakta oss eller ring församlingsexpeditionen 013 - 20 50 30 så får du hjälp att hitta rätt.

Öppen Diakonimottagning

Våra diakoner har öppen mottagning varje torsdag mellan 15.00 och 17.00
Det går även bra att ringa och boka tid.

Emmie Davidsson 013 - 26 39 84 / 0702 - 077 691

Ninna Grefbäck 013 - 20 50 34 / 0730 - 200 876

Sorgegrupp

Samtalsgrupp för dig som förlorat någon anhörig eller nära vän. Sker i samarbetemed Domkyrkoförsamlingen och Gottfridsberg.

Ninna Grefbäck

Jourhavande präst 112

Jourhavande präst är öppen för alla som behöver en medmänniska att prata med. Du når jourhavande präst via nödnumret 112. Den som svarar har tystnadsplikt.

När du ringer Jourhavande präst får du prata med en präst från Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning för att tjänstgöra i jouren. De som arbetar där har tystnadsplikt och samtalet är gratis.

Jourhavande präst är öppen varje dag mellan kl 21.00 - 06.00. Du ringer 112 och blir kopplad.

Man behöver inte tillhöra Svenska kyrkan för att ringa. Tron på Gud är en självklarhet för dem som arbetar i jouren, men om du inte själv frågar efter det talar man inte om Gud, läser bibeln eller ber böner under samtalet.

Jourhavande präst har funnits i över 50 år. Det började som lokala verksamheter runt om i landet i slutet av 1950-talet. Idag är verksamheten organiserad nationellt genom att  Svenska kyrkans stift samverkar i denna tjänst.

I riktlinjerna för Jourhavande präst ingår anonymitet både för prästen och för dem som ringer. Där anges också tidsramar för att jouren ska bevara sin karaktär av akut krisjour. Ramarna innebär ett gemensamt förhållningssätt vad gäller bemötande, respekt och lojalitet.