Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Projekt: Hållbar utveckling -Fjädern

Terminsavstämning ht 2018

För barnen på Fjädern har projektet Hållbart lärande, med fokus på vatten, handlat om att utforska och ta del av vatten i dess olika former och med hjälp av sina sinnen.

Barnen har känt på vatten i flytande & fast form och sett hur det blir ånga. De har kommit med hypoteser om vad som händer med vattnet när man ställer det i frysen och när man sedan tar ut isen i rumstemperatur.

Barnen har med sina kroppar utforskat varmt och kallt vatten. Känns det annorlunda om jag känner med handen eller foten? Vilka andra kroppsdelar kan jag använda?

De har gjort små och stora vattendroppar med hjälp av pipetter och sett hur de flyter ut och rinner bort.

De har hoppat och sprungit i stora vattenpölar så vattnet stänkt åt alla håll. De har smakat på salt, sött, kolsyrat och vanligt vatten.

Barnen har lyssnat på ljudet av rinnande vatten från vattenkranen och ljudet av när man spolar i toaletten. De har även haft funderingar över vart det vi spolar tar vägen. Vi har läst sagor, sjungit sånger samt haft ramsor med vattentema. Med fantasins hjälp har vattnet flyttat in på Fjädern i form av sjöar att simma i tillsammans med fiskar och akvarium att krypa in i.