Bilder till fastan och påsken
Kan användas till texten: Fira! Kristus är uppstånden
Vilken påskpsalm gillar du bäst? Fundera på varför.

Påskvandringar

2021

22 mars till 18 april är du välkommen att uppleva vandringar om påsken, dels utomhus kring Landeryds kyrka och dels inomhus i S:t Hans kyrka.

Det finns en folder på plats med information om vandringarna, tillsammans med texter och böner för var och en av påskdagarna. Det är samma texter och bilder som finns på den här sidan.

Här följer först information om var du hittar vandringarna. Längre ner på sidan kan du sedan läsa mer om de olika dagarna.

Landeryds kyrka

Vandringen startar vid kvarnstensbordet, på vändplanen framför kyrkan. Här finns foldern att hämta i en låda. Det finns också en QR-kod, som leder till den här sidan.

Skärtorsdag och Långfredag hittar du gestaltade i fönstren på den vita tegelbyggnaden till höger om vändplanen.
Påskafton blir din eftertänksamma promenad därifrån, över kyrkogården och ner till det gula församlingshemmet till vänster bakom kyrkan.
Påskdagen hittar du på baksidan av församlingshemmet, om du öppnar källardörren.
Annandag påsk gestaltas på framsidan av församlingshemmet, i ett fönster mellan dörrarna.

S:t Hans kyrka

När kyrkan är öppen (se sista sidan) finner du skärtorsdagen i kapellet och övriga påskdagar i stora salen.

Då och där kan du också följa Jesu väg till korset via de fjorton bilder på kyrksalens väggar som George Süssly har målat. Särskild folder finns på bordet vid ingången.

När kyrkan är stängd: Det finns ett tittskåp om påsken som kan ses utifrån, genom de stora fönstren på baksidan av S:t Hans kyrka.