Mattias Bähr ny domprost

Tillträder 1 februari 2021

Nu är det klart med ny domprost i Linköping!
Den 1 februari 2021 tillträder Mattias Bähr tjänsten som domprost i Linköpings domkyrkopastorat. Han efterträder Peter Lundborg, som går i pension efter 15 år.

Mattias arbetar idag som kyrkoherde i Oxelösunds församling.
– Jag ser verkligen fram emot att få börja i Linköpings domkyrkopastorat säger Mattias. Det ska bli spännande att få lära känna församlingarna och deras mångfald. Att tillsammans med alla människor få göra Guds rike synligt och att verka för en aktiv kyrka i samhället.
Mattias är 47 år och har varit präst inom Svenska kyrkan sedan år 2000. Han har varit gymnasiepräst i Nyköping och arbetat på Ersta diakonisällskap med utvecklingsarbete inom etik och värdegrundsarbete. Mattias kommer att flytta till Linköping tillsammans med hustru Kristina.