Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Korsvägsvandring

Från Askonsdag till Annandag påsk

Korsvägsvandringar finns i många kyrkor världen över.
Den här korsvägsvandringen är gjord av konsthantverkare Håkan Jansson, Kanevad Träsnideriet, och är en gåva till Linköpings domkyrka från Stiftelsen Professor B. Risbergs donationsfond 2016.

Korsvägsvandringen ger möjlighet att följa Jesus på Via Dolorosa - smärtornas väg och finns framme varje år under fastan och påsken, från Askonsdagen till Annandag påsk.

”Korsvägsandakter är strålande exempel på den heliga fantasins möjligheter. Redan i den första generationen ville man gå de vägar Frälsaren vandrat under den Stora veckan och stanna och bedja vid de platser, där något särskilt hade inträffat. Så uppstod i tidig kristen tid seden att vandra Via Dolorosa i Jerusalem. Så småningom fick vi de fjorton stationerna.”   - Martin Lönnebo, ur ”Vår Frälsares väg till korset”.