Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Höstmarknad

Domkyrkoparken lördag 28 september kl 10-15

kl 10-15 Hantverksmarknad i Domkyrkoparken och på Inre Borggården.
Ett 30-tal marknadsstånd, chokladhjul, lotteri, korvförsäljning, ponnyridning.

kl 10 Mjölby-Frasse (Bernt Fransén) underhåller med sång och musik på inre Borggården. Lions hälsar välkommen och informerar om insamlingsmålet De glömda barnen.

kl 10.30 -12.30 Pyssel för barn och föräldrar inne på Slotts- & Domkyrkomuseum (i Bengts tornrum, nb) under ledning av personal från Östergötlands Museum. Här kan man under två timmar tillverka vapensköldar!

Linköpings fäktningsklubb har uppvisningar på Inre Borggården.

Folkungagillet visar medeltida danser på Inre Borggården.

kl 11, 12, 13, 14 Guidning av Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum.
Slottsmuseibutiken och museet är öppet till kl 16!

kl 12 Konsert i Domkyrkan med Stadsmissionens kör ”Våga Vinn” under ledning av Lana Brunell och Peter Magnusson.

kl 13.30 Sagostund i Linköpings Slotts-& Domkyrkomuseum. Gudrid Hansen läser ur sin senaste sagobok ”Sagolyckan” (Bengts tornrum, n.b.)

Lions insamlingskampanj "De Glömda Barnen, syriska flyktingar"  är en insamling för att hjälpa barn på flykt till ett drägligare liv i flyktinglägren genom att i samarbete med turkiska Lions skänka tält, hygienartiklar, matpaket, skolböcker.