Gör Tidsresan mellan olika besöksmål

Filmen Tidsresan inspirerar till kulturhistoriskt besök

Linköping har en rik historia och många besöksmål i staden baseras på just det kulturhistoriska arvet. Fem av dem knyts nu i nov-22 ihop i en ny reklamfilm med hållbart resande som lanseras av Visit Linköping & Co.
Filmen hittar du på www.visitlinkoping.se/tidsresan

Östergötlands museum, Domkyrkan, Linköpings slotts- och domkyrkomuseum, Gamla Linköping och Flygvapenmuseum figurerar alla i filmen Tidsresan där två barn i kronologisk ordning besöker de fem platserna och får uppleva allt från stenålder till nutid med hjälp av magi.

Besöksmålen längs Tidsresan erbjuder aktiviteter som passar för hela familjen och är anpassade för barn i olika åldrar. Flygvapenmuseum är det sista stoppet på resan.

-Tidsresan är ett kreativt sätt att uppmärksamma och tillgängliggöra våra kulturhistoriska besöksmål i Linköping. Då vi som besöksmål har liknande målgrupper kan vi erbjuda en större helhet för besökarna genom att samverka. Det ska bli väldigt roligt att se vad kampanjen resulterar i, säger Noomi Eriksson, museichef på Flygvapenmuseum.

- Nu vrider vi tillbaka klockverket på Domkyrkan för framtiden. Vi menar att en resa tillbaka i tiden med Östgötatrafiken i kulturhistoriska Linköping är en mycket klok investering för framtidens resande, avslutar Jörgen Nilsson.

Fakta:
Tidsresan är producerad av Visit Linköping & Co i samarbete med Filmfinity. Medverkar i filmen gör Melinda Eriksson och Leo Swanström från Linköping. Besöksmålen som ingår är Östergötlands museum, Domkyrkan, Slotts- och domkyrkomuseet, Gamla Linköping och Flygvapenmuseum.

Enklast är att välja buss nummer 6 med Östgötatrafiken från Resecentrum eller Stora Torget vilket ligger nära de tre första besöksmålen, för vidare transport till Gamla Linköping och Flygvapenmuseum.

Fotot: Linköpings slotts- och domkyrkomuseum är ett av besöksmålen som figurerar i Tidsresan. På bilden syns Leo Swanström och Melinda Eriksson från Linköping som medverkar i filmen. Foto: Filmfinity

Filmen hittar du på www.visitlinkoping.se/tidsresan