Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Linköpings kyrktåg

Den 1 juni kan du åka Kyrktåget till Halmstad. En heldag med gemenskap och upplevelser.

Vi åker i eget tåg från Linköpings Centralstation på morgonen strax efter 06.00 och är hemma igen ca 20.30. Anmälan senast 19 maj.

Dagsprogram

När vi kommer fram går vi till S:t Nikolai kyrka och firar gudstjänst där. Sedan hälsar vår landshövding Carl Fredrik Graf, som kommer från Halmstad, oss välkomna till sin hemstad. Här får du förslag på vad du kan göra under dagen (ca 11.30-16.00).

S:t Nikolai kyrka

Mitt i stan vid Stora Torg ligger S:t Nikolai kyrka. Den stod färdig i slutet av 1460-talet och är uppkallad efter de sjöfarandes skyddshelgon.

Vi firar gudstjänst ca 11.00. Därefter guidad visning av kyrkan (ca 1 timme) för den som vill. Ingen kostnad.

Stadsvandring 13.30 och 14.30

Halmstad flyttades på 1320-talet närmare kusten. Staden ligger på ömse sidor om Nissan och bebyggelsen består av låga tegel- och korsvirkeshus, de äldsta från 1600-talet. På västra sidan om floden finns ett gammalt befästningssystem och ett 1600-talsslott.

Vandringen med Dorrit Olander von Renteln tar en timme. Start utanför Nikolaikyrkan. Föranmälan behövs. Kostnad: 100 kr. Fritt upp till 15 år.

Galgberget med friluftsmuseet Hallandsgården

Galgberget är ett kuperat friluftsområde med ridstig, stor lekpark, motionsspår, utkikstorn och vandringsstigar av olika längd och svårighetsgrad. Här finns också ett friluftsmuseum med äldre byggnader, guidade visningar för alla åldrar, kryddträdgårdar och café som serverar bl a våfflor. Ingen kostnad

Halmstad brygghus ca 12 -14

Brygghuset är beläget i pittoresk bruksmiljö på slottsmöllan, intill Nissan ca 30 minuters rask promenad från Nikolaikyrkan. De använder grön el och eget källvatten vid ölbryggningen. Föranmälan krävs. Kostnad: Guidning med ölprovning (minst 18 år) 300 kr/person.

Mjellby konstmuseum – Halmstadgruppens museum (öppet 12-17)

På Mjellby konstmuseum finns en stor samling med Halmstadgruppens konst. De visar även tillfälliga utställningar med fokus på modernism. Museet är grundat av dottern till Erik Olsson, en av gruppens konstnärer. Här finns upptäckarpaket, ibland roliga audioguider och alltid öppen verkstad för barn och barnfamiljer.

Buss 330 från Karl XI:s väg (15-20 min). Betala med app eller betalkort. Kostnad: Entré 80 kr för vuxen, 60 kr för studerande resp pensionär. Fritt under 20 år.

Restider

Ett eget tåg avgår från Linköpings centralstation strax efter 06.00, direkt till Halmstad. Ankomst ca 10.30. Hemresa från Halmstad ca 16.30. Hemma igen ca 20.30. Exakta tågtider meddelas i det brev som alla anmälda får i samma vecka som resan.

Mat under dagen

Tag gärna med förmiddagsfika för resan. Man kan låta termosar etc vara kvar i tåget under dagen. Var och en ordnar sin egen mat i Halmstad, där det finns många restauranger. På hemresan serveras en enkel kvällsmat (ingår i avgiften).

Anmälan

Man anmäler sig med talongen på baksidan eller i ett brev med alla uppgifter som efterfrågas där. Anmälan skickas till:

Landeryds församlingsexpedition, Box 11023, 580 11 Linköping eller anita.ericsson@svenskakyrkan.se (Skriv då ”Anmälan kyrktåg” som ämne.)

Anmälan behöver vara hos oss senast söndagen 19 maj.

Kostnad och betalning

Deltagaravgiften är 450 kronor för vuxen och 100 kronor för barn upp till 15 år. Betalning (inklusive kostnad för eventuell stadsvandring/brygghus) sker till bankgirokonto eller via swish. Ange namn – det räcker med ett om ni är flera i en familj – och skriv även ”Kyrktåget” som meddelande.

Bankgiro 730-6814 (Linköpings domkyrkopastorat)

Swish nr 123 188 19 11

Frågor

Anmälda resenärer får samma vecka som resan ett brev med exakta tider samt platsnummer i tåget. Ytterligare upplysningar kan fås av:

Fredrik Pålsson 013- 30 38 20 eller fredrik.palsson@svenskakyrkan.se

Niklas Adell 0707-124493 eller niklas@adell.re

Anita Ericsson 013- 30 38 09 eller anita.ericsson@svenskakyrkan.se

Örjan Wenerhult 013- 30 39 51 eller orjan.wenehult@svenskakyrkan.se

Mer info om Halmstad finns på www.destinationhalmstad.se

Ladda ner informationen som folder

Jag/vi anmäler mig/oss till Linköpings kyrktåg 1 juni 2019