Kristen djupmeditation

Kristen djupmeditation i Domkyrkan startar den 30 augusti igen.

Till hösten räknar vi med att meditationen kan vara på plats i domkyrkan kl. 19.00.

PRAKTISK INFORMATION

• Anslut mellan 18.45 och 19.00, meditationen börjar 19.00.
• Stäng av era mikrofoner under meditationen så att vi inte riskerar få onödiga ljudstörningar, men behåll gärna kameran på – det skapar lite mer känsla av att vi faktiskt mediterar tillsammans.
• Ingen kommunikation med meditationsledaren är möjlig under meditationen, inte heller på chatten, men efteråt finns ledaren kvar en stund i mötet.
• Meditationen pågår i 2x20 minuter med meditativ gång mellan passen. Varje pass inleds med 3 slag i klangskålen och avslutas med 1 slag. Meditativ gång mellan passen inleds med 1 slag med träklossarna, och avslutas med 1 slag då man går tillbaka till sin plats. Den meditativa gången görs på egen hand utan att vi ser varandra och tar cirka 1-2 minuter.
• För att inte få en onödigt hastig avslutning på meditationen kan vi sitta kvar en stund efter andra passet, när ledaren slår 1 slag med träklossarna är meditationen helt avslutad. Därefter kan man koppla ur sig från mötet, om man inte vill ta upp något med ledaren.