Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat Webbplats

Konfirmand i Domkyrkoförsamlingen

Vi lär oss mer och mer om varandra, om oss själva, om Gud.

Musikalkonfirmander eller Filmkonfirmander
Vi träffas i Gamla Domprostgården, ett stort gult hus nära Borggården, Storgatan 47. Om man vill får man gärna komma och äta mack-fika från kl.16.00, sedan börjar träffen kl.16.30 och slutar kl.19.00.

Musikalkonfirmander på måndagar
Vi tar hjälp av teater, texter och sång som uttrycksmedel när vi tänker på frågor som tex Vem är jag? Vad är meningen med livet? Kan man tro? Vi sjunger, spelar teater tittar på texter och mot slutet av konfirmandåret medverkar vi i att sätta upp en musikal i församlingen.

Filmkonfirmander på tisdagar
Vi tror att filmens värld kan hjälpa oss när vi funderar kring livet. När vi samtalar om frågor som tex människovärde, rättvisa, liv och tro använder vi film som metod. Vi ser på hela filmer och delar av filmer och när konfirmandåret närmar sig sitt slut kanske vi tillsammans också har producerat en kort film.

Utöver dessa måndagar och tisdagar träffas grupperna tillsammans under en söndag i månaden 5/11, 3/12 2017 och 7/1, 4/2, 4/3, 1/4, 6/5 2018 och alla läger.

Läger är roligt och bra för att lära känna varandra så vi har tre tillfällen för detta. Det första är 18-19 nov, de andra två är på vårterminen 26-28 jan och 10-13 maj.

Konfirmationshelgen är 26-27 maj 2018

Att vara konfirmand i Domkyrkoförsamlingen är gratis!

Starten är söndag den 15 oktober kl. 13.00 i Domkyrkoparken (på gräset utanför Domkyrkan).

Välkommen!

Har du frågor kontakta Petra Johansson, 0767-92 50 62, Petra Johansson

Om jag har särskilda behov
Alla ska ha möjlighet att vara konfirmand i Svenska Kyrkan! Om du går på särskola kanske du tycker att det verkar lite stort och rörigt i grupperna. I Tomaskyrkan erbjuder vi mindre grupper på 5-10 personer där vi anpassar verksamheten till de som är med. Tomaskyrkan ligger på T1 på Rekrytsgatan 1. Dessa grupper är inte varje år utan där det finns minst 5 som vill vara med. Du kan vara med om du är 14 år och uppåt.

I Tomaskyrkan finns också en gemenskap ”Solskensgruppen” som träffas varannan torsdag 18.00-20.00.

Hör av dig om det låter intressant!

Annika Appel 013 - 20 51 40
Annika Appel