Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat Webbplats

Johannesakademin

Föreläsningar och översättningsseminarier.

Föreläsningar i samverkan med Linköpings domkyrkoförsamling.

Föreläsningarna hålles på lördagmorgnar som frukostföreläsningar kl. 10.15  i Mathiassalen i Linköpings domkyrka efter morgonbön kl. 09:00 och frukost i domkyrkotornet.

Föreläsningarna följs av översättningsseminarier i Gamla domprostgården, för den som så önskar.

Våren 2017. Lördagar kl. 10.15:

4 februari: ikonmålaren Lars Gerdmar: Lovad vare Du - om en Franciskusikon till påven

4 mars: professor Samuel Rubenson: Att läsa ökenfäderna på medeltiden

8 april: pastor Peter Halldorf: Den monastiska kommuniteten i Bose

6 maj: FD Jesper Blid: Nya fynd från världens äldsta kloster - Antoniosklostet i Egypten

Johannesakademins översättningsseminarier

(Ökenfädernas tänkespråk – från grekiska till svenska)
I översättningsseminarierna arbetar vi med den grekiska systematiska samlingen av Ökenfädernas tänkespråk, en samling som ännu inte finns utgiven på svenska.
Vi arbetar oss successivt igenom de 21 kapitel som texten består av.

Seminarierna är öppna för såväl nybörjare som vana översättare.

Den erfarne får nöjet att arbeta tillsammans med andra, och nybörjaren (eller den ringrostige) ges möjlighet att utveckla sin grekiska.
Det är en fördel att delta kontinuerligt, men det går även bra att komma enstaka gånger.
Seminarierna förväntas leda till en komplett svensk översättning av den systematiska samlingen av tänkespråk.

Ingen föranmälan krävs.

Kl. 11.30-17.00 i Gamla domprostgården

För information och förberedelsematerial:

Per Rönnegård
E-post:   johannesakademin.per@gmail.com

I samarbete med studieförbundet Bilda.

hemsida: http://johannesakademin.wordpress.com/