Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Hopp - Mod - Nyfikenhet

Gudstjänst i Skäggetorps kyrka

Morgonbön Mån - fre 08.50
Söndag       10.00 Högmässa
Tisdag        18.30  Kvällsmässa och torgcafé
Onsdag       11.30 Middagsmässa (12.00 Onsdagslunch)

gudstjänst

Gudstjänst är något vi firar tillsammans! Gudstjänst är fest och gemenskap och inte en föreställning. Vår längtan är att varje gudstjänst ska engagera, beröra, glädja, trösta, utmana…

De första kristna firade gudstjänst i hemmen. De träffades en gång i veckan, på söndagen som var Jesu uppståndelsedag. Då berättade man händelser ur Jesu liv, läste ur någon av apostlarnas brev och delade bröd och vin. Genom århundraden har gudstjänsten utvecklats, men det ursprungliga mönstret finns kvar.

Ett rikt mänskligt liv innebär att vi både får ta emot och ge - jag vill inte bara få utan jag vill också ge av det jag kan och har fått som gåva. Därför är vi många som på olika sätt deltar i arbetet bland annat i förberedelserna av söndagens högmässa.

Vi tänker: Ingen kan göra allt – men alla kan göra något.

Gudstjänsten är till för alla, lika olika, här får vi mötas och växa i gemenskap och samhörighet med Gud och varandra. Barnen har en självklar hemmahörighet i vårt gudstjänstliv och i Högmässan delar vi alltid en stund runt barnens skattkista. Söndagsskola i samband med gudstjänsten är det en gång i månaden.

Är Du intresserad av att vara med i en gudstjänstgrupp som tjänstgör ca en söndag i månaden?

örjan wenehult
Linköpings Domkyrkopastorat