Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gudstjänst

Hopp - Mod - Nyfikenhet

Gudstjänst i Skäggetorps kyrka

Morgonbön Mån - fre 08.50
Söndag       10.00 Högmässa
Tisdag        18.30  Kvällsmässa och torgcafé 
                  

 

 

Skattkista och Barnens samling
Varje söndag har vi ett moment i gudstjänsten som heter Skattkistan,
där barnen är i centrum. Därefter går barnen till Barnens samling i Gabrielsrum och fortsätter med  att prata, leka, pyssla, sjunga... dagens tema. Vi kommer tillbaka till nattvarden.

 

 

 

gudstjänst

Gudstjänst är något vi firar tillsammans! Gudstjänst är fest och gemenskap och inte en föreställning. Vår längtan är att varje gudstjänst ska engagera, beröra, glädja, trösta, utmana…

De första kristna firade gudstjänst i hemmen. De träffades en gång i veckan, på söndagen som var Jesu uppståndelsedag. Då berättade man händelser ur Jesu liv, läste ur någon av apostlarnas brev och delade bröd och vin. Genom århundraden har gudstjänsten utvecklats, men det ursprungliga mönstret finns kvar.

Ett rikt mänskligt liv innebär att vi både får ta emot och ge - jag vill inte bara få utan jag vill också ge av det jag kan och har fått som gåva. Därför är vi många som på olika sätt deltar i arbetet bland annat i förberedelserna av söndagens högmässa.

Vi tänker: Ingen kan göra allt – men alla kan göra något.

Gudstjänsten är till för alla, lika olika, här får vi mötas och växa i gemenskap och samhörighet med Gud och varandra. Barnen har en självklar hemmahörighet i vårt gudstjänstliv och i Högmässan delar vi alltid en stund runt barnens skattkista, därefter finns det möjlighet att gå till Barnens egen samling.

Är Du intresserad av att vara med i en gudstjänstgrupp som tjänstgör ca en söndag i månaden?

Kontakta

emil holmgren
Linköpings Domkyrkopastorat

Skäggetorps församling, Skäggetorps kyrka, Präst

Direkt:  013-20 50 93 SMS 070-648 50 90
Emil Holmgren