Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Gudstjänst

I gudstjänsten finns det plats för gammal och ung. Här ber vi för vår värld, sörjer med den som sörjer, gläds åt det nyfödda barnet och här delas gemenskapens måltid.

Gudstjänst i Ansgarskyrkan

11.00 Mässa med söndagsskola och kyrkkaffe

09.00 Morgonmässa, enkel mässa i kyrksalens bönehörna

Onsdag (ojämna veckor)
14.00 Gudstjänst

Torsdag
12:30 Bön och allsång, läsarsånger, psalmer och lovsånger efter önskemål och förbön för Ansgarskyrkan och enskilda böneämnen

Under året finns några avvikelser från dessa tider. Kolla gärna på kalendern nedan för att se vad som är aktuellt just nu.

Vi firar gudstjänster varje vecka i Ansgarskyrkan. Du är varmt välkommen att vara med! Här kan du se när vi firar gudstjänst. "Mässa" betyder att vi firar nattvard i den gudstjänsten.

Våra vanligaste gudstjänst är söndagsmässan. Vi erbjuder också olika temagudstjänster, familjegudstjänster, musikgudstjänster, veckomässor, bön- och lovsångsgudstjänster m.m. Musiken och sången har en central plats i gudstjänsten med hjälp av våra olika körer.

Gudstjänsten är alltid ett möte - ett möte mellan människa och Gud samt mellan människa och människa.

Gudstjänsten är ett tecken på gemenskap. Den är själva kärnan i Svenska kyrkans liv och är öppen för alla, både troende och sökare.
De första kristna firade gudstjänst i hemlighet i hemmen. De träffades en gång i veckan, på söndagen som var Jesu uppståndelsedag. Då berättade man händelserna i Jesu liv och läste ur någon av apostlarnas brev. Man bad gemensamma böner och sjöng psalmer. Genom århundradena har gudstjänsten förändrats och utvecklats, men den ursprungliga strukturen finns kvar.