Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat Webbplats

Gudstjänst

I gudstjänsten finns det plats för gammal och ung. Här ber vi för vår värld, sörjer med den som sörjer, gläds åt det nyfödda barnet och här delas gemenskapens måltid.

Gudstjänst i Ansgarskyrkan

11.00 Söndagsmässa med söndagsskola och kyrkkaffe (sommartid kl. 10.00)

09.00 Morgonmässa, enkel mässa i kyrksalens bönehörna

Onsdag
14.00 Gudstjänst/bön mitt i veckan, udda veckor gudstjänst med traditionella psalmer och kort predikan, jämna veckor enkel middagsbön

Torsdag
12:30 Bön och allsång, läsarsånger, psalmer och lovsånger efter önskemål och förbön för Ansgarskyrkan och enskilda böneämnen särskilt bön för sjuka
19.00 Lovsång, förbön och fika i församlingssalen, nyare lovsånger, gemensamma förböner och personlig förbön
21.00 Completorium i kyrksalen, stilla aftonbön med växelläsningar ur psaltaren

Sommartid
Från midsommar till mitten av augusti ersätts veckans gudstjänster av Sommarcafé med andakt tisdag och torsdag kl. 14.00

Vi firar gudstjänster varje vecka i Ansgarskyrkan. Du är varmt välkommen att vara med! Här kan du se när vi firar gudstjänst. "Mässa" betyder att vi firar nattvard i den gudstjänsten.

Våra vanligaste gudstjänst är söndagsmässan. Vi erbjuder också olika temagudstjänster, familjegudstjänster, musikgudstjänster, veckomässor, bön- och lovsångsgudstjänster m.m. Musiken och sången har en central plats i gudstjänsten med hjälp av våra olika körer.

Gudstjänsten är alltid ett möte - ett möte mellan människa och Gud samt mellan människa och människa.

Gudstjänsten är ett tecken på gemenskap. Den är själva kärnan i Svenska kyrkans liv och är öppen för alla, både troende och sökare.
De första kristna firade gudstjänst i hemlighet i hemmen. De träffades en gång i veckan, på söndagen som var Jesu uppståndelsedag. Då berättade man händelserna i Jesu liv och läste ur någon av apostlarnas brev. Man bad gemensamma böner och sjöng psalmer. Genom århundradena har gudstjänsten förändrats och utvecklats, men den ursprungliga strukturen finns kvar.