Foto: Magnus Aronsson / Ikon

Drop in-dop och drop in-vigsel

Funderar ni på att gifta er? Vill du bli döpt eller låta döpa ditt barn? Välkommen till drop in-dop och drop in-vigsel i S:t Hans kyrka i Ekholmen den 29 oktober 13.00-16.00.

Drop in-dop

Drop in-dopet erbjuder ett enkelt sätt där du och/eller ditt barn kan bli döpt. Dopet sker i Svenska kyrkans ordning och allt ordnas på plats.

Du behöver inte anmäla dig/er i förväg men förbokning är tillgänglig via pastorsexpeditionen på 013-30 35 50, linkoping.pastorsexpedition@svenskakyrkan.se

Dopgudstjänsten kostar ingenting, men den som vill döpas behöver ha med sig id-handling. Vid dop av barn under 18 år behövs samtycke från föräldrar.

Drop in-vigsel

Funderat på att gifta er? Ta med hindersprövning, giltiga id-handlingar och en ring. En i paret måste vara medlem i Svenska kyrkan.

På plats möts ni av personal och ideella i kyrkan som sitter ner med er och går genom vigselordningen. Ni lämnar över hindersprövningen till prästen och bestämmer psalmer och sånger, som finns att välja mellan från en lista på plats. I kyrkorummet finns det olika platser som är förberedda för vigsel. Det går självklart att ha med gäster.

Några tips:

• Skriv gärna era egna löften. Här har ni möjlighet att formulera det som era hjärtan känner, berätta vad ni älskar, vad ert liv tillsammans har betytt, vilka förhoppningar ni har inför framtiden och så vidare.

• En hindersprövning finns att beställa hos skatteverket och kan ta upp till en månad att få. Har ni ingen giltig så kontakta pastorsexpeditionen 013-30 35 50, för att boka vigsel lite längre fram.

För mer information kontakta någon av våra präster nedan.