Dop, vigsel och begravning

Landeryds församling finns för dig i livets stora händelser, i glädje och sorg. Vill du ha personlig kontakt så hör av dig.

Dopet är en fest som är förknippad med en djup glädje då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan. Den är en högtid för både familj, vänner och församling. Genom hela kyrkans historia har dopet varit den synliga bekräftelsen på varje människas självklara samhörighet med Gud.

Man blir aldrig för gammal för att döpas, syskon i olika åldrar kan döpas vid samma tillfälle, även föräldrar som inte är döpta tidigare.

Hör av er till oss med era frågor och funderingar eller läs mer på pastoratets hemsida där du även kan boka dop direkt.

För bokning av dop, vigsel eller begravning vänder man sig annars till Linköpings gemensamma pastorsexpedition, tel 013-30 35 50 eller linkoping.pastorsexpedition@svenskakyrkan.se Finns det plats går det att låna lokal för dopkalas, bröllopsfest eller minnesstund, men deltagarantalet måste då begränsas eftersom vi följer Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer.

Det kan vara bra att veta att det finns fasta tider att boka. Oftast sker dop och vigsel på lördagseftermiddagar, antingen i Landeryds kyrka eller i S:t Hans kyrka. I båda kyrkorna finns också möjlighet till dop på söndagar. Begravningsgudstjänsterna kan vara i Landeryds kyrka på torsdagar eller fredagar, i S:t Hans på fredagar.

Det går bra att låna dopklänning, brudkrona och bårtäcke av oss. Tala med vaktmästarna!

Under fliken Kika på… kan du se hur våra kyrkor och hus ser ut. Vill du läsa mer om dop, vigsel och begravning så hittar du det här nedan.