Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Domkyrkans "nya" församlingshem invigs

2 - 8 februari 2020

I flera år har vi väntat på det – det ”nya” församlingshemmet. Du har säkert sett byggarbetsplatsen i Domkyrkoparken och undrat vad som egentligen pågår där inne. Under snart 3 år har arbetet med att renovera Domkyrkans församlingshem pågått. Detta i grunden medeltida hus skall fr o m januari rymma såväl konfirmander, samtalsgrupper, körer, som dopkaffen och mycket annat. Visionen är att det skall vara ett vackert och funktionellt hus där alla åldrar ryms och där generationsöverskridande möten möjliggörs.


Söndag den 2 februari 2020 invigs det med pompa och ståt. Först högmässa
i Domkyrkan kl 11.00 och sedan fika, öppet hus och rundvandring i församlingshemmet. Kl 18.00 blir det stor körkonsert i kyrkan för att manifestera glädjen över det nya huset – Gloria av J Rutter med Domkyrkokören och brassensemble. Under veckan som sen följer kommer flera av verksamheterna i huset att vara öppna för nyfikna. Invigningsveckan avslutas på lördagen den 8 februari med en aktivitetsdag i och utanför huset kl 10.00 – 15.00. Dagen innehåller flera 15-minuterskonserter av olika slag, pyssel och skapande, historisk tillbakablick, middagsbön i andaktsrummet och korvgrillning i parken. 

Mer information och schema kommer.