Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Projekt 2015/2016 Den mångkulturella förskolan - de äldre barnen

Spår: Aladdin och den magiska lampan

Den mångkulturella förskolan - de äldre barnen

Spår: Aladdin och den magiska lampan

Barnen hittade en skattkarta som de tillsammans följde på Pärlans gård. De hittade Aladdin och ett hemligt paket. Aladdin följde med barnen in i och de öppnade paketet, i vilket Aladdins lampa fanns. Vi utforskade och tittade närmare på lampan tillsammans. Med hjälp av penslar och guldfärg fick barnen måla egna lampor. Vi läste högt ur kapitlet Aladdins lampa och så introducerades projektet för barnen.
Barnen har blivit duktiga på att kommunicera, återberätta och lyssna på varandra. De använder nya ord som de lärt sig tex när de dramatiserar. Då ändrar de även röstläge för att göra berättelsen mer spännande. De låter varandra få talutrymme. Vi ser också att de förstår sagans innebörd och de olika karaktärernas känslor tex glad, ledsen, förvånad, arg och rädd. De har utvecklat färdigheter genom att med hjälp av mosaik lägga avancerade mönster och benämna olika färger och former. Vi har genom att använda oss av jordgloben gjort barnen intresserade av tex. hur världen ser ut, avstånd, att det är olika klimat beroende på var men bor, att alla växter inte kan växa överallt att vi människor ser olika ut beroende på var vi bor men att alla är lika mycket värda.