Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat Webbplats

Projekt 2015/2016 Den mångkulturella förskolan - avdelningen Stjärnan

Spår: Vattenkannan Delfinen Fiffi

Vår övergripande målsättning var att påvisa och synliggöra att varje barn bär på en kultur och att kulturer ser olika ut i olika familjer. I början av hösten fick vattenkannan Fiffi följa med alla pedagoger och barn hem och vi alla fick (åter)uppleva genom bilder och text vad vattenkannan varit med om hos varje person och familj. Vi reflekterade utifrån barnens egna bilder vilket ledde till ytterligare förståelse för likheter och olikheter.
Genom vattenkannan och vatten har barnen erfarit vattnets
egenskaper och upplevt matematiska begrepp såsom volym, mängd,
lite-mycket, tom-full m.m. Vattenleken har varit en mötesplats för barnen där de har haft möjlighet att i små grupper mötas, språka och kommunicera med varandra. Vi har målat med olika färger, klippt och rivit papper till kollage, skapat i lera samt dansat till och tittat på video till barnens favoritmusik.