Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Projekt 2015/2016: Den mångkulturella förskolan

Spår: DU och JAG är VI

Vi inledde projektet med att barnen fick välja bilder på vad de blir glada av. Bilderna sattes upp vid vår samlingstrappa tillsammans med deras porträtt. Vi såg snabbt att detta ledde till ett ökat intresse för varandra och en ökad VI-känsla i gruppen.

Regnbågen var något som tidigt fascinerat barnen och vi valde det som en bild för styrkan med mångfald: Min färg och din färg bildar en ny tredje och unik färg. En regnbåge utan dess olika färg blir trist och på samma sätt behövs alla vi på Ängeln för en färgglad grupp. I förlängningen tänker vi oss att barnen får en känsla för mångkultur som något positivt även i ett större samhälleligt perspektiv och att de känner en nyfikenhet inför olikheter. Att barnen har greppat vår koppling mellan regnbågen och mångfald gestaltar vi med hjälp av ett citat från en av våra treåringar ”…det spelar ingen roll vilken färg man har gjort, alla är lika fina och behövs, annars blir det ingen regnbåge!”