En man sitter i en bänkrad med psalmboken uppslagen.

Vi håller avstånd vid allmänna sammankomster

Från och med den 12 januari 2022 har regeringen beslutat om nya restriktioner vid allmänna sammankomster. Linköpings domkyrkopastorat kommer att följa de restriktioner kring avstånd mellan sällskap som Folkhälsomyndigheten beslutat om.

Vid sammankomster inomhus med över 20 deltagare krävs sittande publik. Det ska vara 1 meters avstånd mellan varje deltagare med undantag för sällskap om maximalt 8 personer som får sitta tillsammans. Mellan sällskap ska det vara 1 meters avstånd till nästa deltagare alternativ sällskap.

Vid sammankomster med över 50 deltagare krävs dessutom vaccinationsbevis. Maximalt 500 kan delta. Vid dessa sammankomster kontrolleras vaccinationsbevis utanför kyrkan. Kom i god tid och ha vaccinationsbevis och legitimation redo så att det går så smidigt som möjligt. Tillsammans hjälps vi åt!

Se antalet sittplatser i våra kyrkor och kapell.

Har ni inte vaccinerat er än så rekommenderar vi att ni gör detta.