Orgelpipor.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Lindome församling söker organist!

Vi söker dig som stolt spelar orgel och självklart leder församlingen i sång och musik.

Organist 100% i Lindome

Ser du en glädje i att jobba med såväl nyskapande musikverksamheter som traditionella organistuppgifter då är tjänst i Lindome något för dig!

Tradition och Framåtanda

Lindome ligger knappt 20 minuter, med pendeln, söder om Göteborg. Här möts stad och land, tradition och framåtanda. Kyrkan är för många en självklar del av samhället och livet. Församlingen präglas av en bred gudstjänstfirande gemenskap och ett väl fungerande konfirmandarbete. Engagemanget bland frivilliga och förtroendevalda är stort.

Tillsammans

Arbetslaget består av drygt tjugo medarbetare. Tillsammans med anställda och frivilliga söker nyrenoverade Församlingscentrum, kyrkan och vår vackra kyrkogård ständigt nya sätt att kommunicera med Lindomeborna.

Musiklivet

Tillsammans med församlingens kantor ansvarar du för utformandet av musiklivet i församlingen. Nedan följer några exempel på musikverksamheten i Lindome församling:

Våga sjunga kören erbjuder intresserade att pröva enkel körsång med möjlighet att sjunga bland annat i gudstjänster. Vokalensemblen medverkar med körsång främst vid lördagsmusik och gudstjänster. Församlingen erbjuder en bred konsertverksamhet. Under året inbjuds till en så kallad ”projekt-kör”, med fokus på en uppsjungning och ett begränsat antal repetitionstillfällen.

Piano/orgelundervisning samt körsång erbjuds barn och ungdom. Musicerande i lovsångsband erbjuds alla intresserade. Musiksagor erbjuds att medverka i samt ta del av.

Orgeln- vår stolthet!

Lindome kyrkas läktarorgel byggdes ursprungligen av Samuel Molander, Göteborg 1886 och omfattade 20 stämmor. Orgeln byggdes om 1962 av Olof Hammarberg, Göteborg och fick då behålla orgelfasad, orgelskåp och ett antal stämmor.

Den har idag 22 stämmor fördelade på två manualer och pedal.

Huvudverk: Principal 8', Fugara 8', Rörflöjt 8', Oktava 4', Hålflöjt 4', Oktava 2', Sesquialtera 2 ch, Mixtur 4 chor, Trumpet 8'.

Bröstverk: Gedakt 8', Rörflöjt 4', Principal 4', Gemshorn 2', Nasat 1 1/3', Scharf 2 chor, Regal 8'.Pedal: Subbas 16', Borduna 8', Oktava 4', Kvintadena2', Fagott 16', Trumpet 4'.

Övriga instrument i kyrkan

En kororgel, en Steinwayflygel, ett Steinway-piano och en cembalo.

För mer information om tjänsten:

Kyrkoherde Ylva Leitzinger mobil 072 572 6862

Facklig representant: helen@gustafsson@molndal.se

Sista ansökningsdag 12 november

Mailadress: lindome.forsamling@svenskakyrkan.se

Gatuadress: Lindome församling, Annestorpsvägen 1, 437 33 Lindome

Välkommen med din ansökan!