Bengt Inghammar 1940-2024

I fredags nåddes församlingen av det sorgliga beskedet att Bengt Inghammar hastigt avlidit. Denna försommar liksom många år tidigare var han en uppskattad vikarierande präst i Lindome. Under sommartid vikarierade han och på terminerna ledde han sorgegrupper och var en återkommande föredragshållare i församlingens olika grupper och sammanhang. Åren 2015-2017 vikarierade Bengt som kyrkoherde och kom att bli mycket uppskattad genom sin person, sitt kunnande och långa erfarenhet. Vi är många som minns Bengt som en mycket klok och modig präst. Tack Bengt för allt engagemang du visat Svenska kyrkan och Lindome församling, tack för de vägar du öppnat och de relationer du skapat. Minnet av dig lever vidare och våra böner är hos din familj.

Ylva Leitzinger, kyrkoherde och Iréne Brodd kyrkorådets ordförande