Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Linde bergslags församling Besöksadress: Kungsgatan 17, 71130 Lindesberg Postadress: Box 52, 71122 Lindesberg Telefon:+46(581)88800 E-post till Linde bergslags församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Nyheter

Nyheter från Linde bergslags församling.

Prenumerera via RSS

LivingRoom

Publicerad

Göran Greider är årets första gäst i föreläsningsserien LivingRoom. Den 27/2 kl. 19.00 besöker han Lindesbergs församlingshem för att tala om sin bok "I trädgården hörs andra ekon".

Följ med på pilgrimskonfa i Spanien

Publicerad

Är du mellan 16 och 21 år? Vill du vara med och vandra i sex dagar i Spanien och uppleva ett äventyr, utmana dig själv både fysiskt och själsligt? Välkommen på informationsmöte på måndag 25/2 kl. 17:00 i församlingshemmet Lindesberg.

Sinnesrogudstjänst

Publicerad

På torsdag den 14 mars leds sinnesrogudstjänsten i Lindesbergs kyrka av den pensionerade diakonen Elsie Sjöö tillsammans med musiker Ulrika Bernövall.

Kom och sjung på workshop

Publicerad

I samband med kvällsmässan i Lindesbergs kyrka erbjuder vi en sångworkshop med kvällsfika i församlingshemmet. Alla kan vara med!

Drop-in-dop på söndag

Publicerad

Har du funderat på dop men skjutit upp det? På söndag bjuder vi in till drop-in-dop i Lindesberg med tillhörande tårtkalas.

Sopplunch för fastekampanjen

Publicerad

Vid tre tillfällen i vår erbjuder Ingmarie Larsson plats i sitt kök där hon serverar soppa. Biljetterna köps på församlingsexpeditionen och alla pengar skänks till fastekampanjen.

Loppis i församlingshemmet

Publicerad

Den 23 mars arrangeras en loppis i församlingshemmet i Lindesberg. Vill du vara med och sälja? De 100 kronor det kostar att ha ett bord skänks till årets fasteinsamling.

Våffelservering för fasteinsamling

Publicerad

Efter gudstjänsten söndagen den 24 mars säljer Internationella gruppen våfflor och kaffe i församlingshemmet. Dessutom berättar Ingmarie Larsson om en upplevelserik resa.

Kakbuffé efter mässa

Publicerad

Söndagens mässa i Guldsmedshyttan den 7 april efterföljs av en kakbuffé och brödauktion. Detta är församlingens gudstjänst, det vill säga den enda klockan 11. På eftermiddagen, klockan 16, deltar kören Andra Ord i en musikgudstjänst i Lindesberg.

Sinnesrogudstjänst i april

Publicerad

En stunds eftertanke, en gemenskap i kyrkan. Välkommen till sinnesrogudstjänst i Lindesbergs kyrka.

Frälsningsarmén till kyrkan

Publicerad

Frälsningsarméns musikkår ger konsert i Lindesbergs kyrka torsdag 4 april klockan 19.00. Det är frivillig kollekt. Välkommen!

Musikgudstjänst med Andra Ord

Publicerad

Välkommen den 7 april klockan 16 till "Det stora i det lilla", en musikgudstjänst i Lindesbergs kyrka.

Tre biskopar möts i Järnboås

Publicerad

Följ med i bussen till Järnboås kyrka den 22 april till Psalmer på gränsen. Vi sjunger psalmer tillsammans och lyssnar till biskoparna som delar med sig av sina berättelser om påsken.

Ny föreläsning föräldrar emellan

Publicerad

Den 9 april klockan 18.30 ges den andra föreläsningen av fyra inom projektet "Föräldrar emellan". Nu är det fältkurator Claes Lamourin och ungdomspolis Henrik Andersson somberättar om sina erfarenheter kring att arbeta med ungdomar.

Gudstjänst med passionsspel

Publicerad

Kom och ta del av Bibelns berättelse om påsken! Vi samlas i församlingshemmet i Lindesberg klockan 11 på söndag den 14 april. Vill du åka med bussen från Ramsberg, Stråssa, Storå och Guldsmedshyttan behöver du boka senast den 12 april. Eftersom det är en liten buss, gäller först till kvarn!

Nu invigs generationsparkens lekplats

Publicerad

Barnkör, saftkalas och mycket annat när den nya lekplatsen nedanför församlingshemmet invigs i samband med LindeDagen den 8 maj klockan 16.

CrAfter Work avslutade säsongen

Publicerad

I torsdags den 25 april hölls terminens sista handarbetsträff i Lindesbergs församlingshem. Denna gång kom 14 deltagare, och det var full aktivitet med olika handarbeten.

Sommarens konserter 2019

Publicerad

Under sex veckor bjuder Linde bergslags församling på konserter i fyra olika kyrkor.

Sinnesrogudstjänst i maj

Publicerad

Välkommen till sinnesrogudstjänst i Lindesbergs kyrka torsdagen den 9 maj klockan 18.30 under ledning av Elsie Sjöö och Sofia Nordlund.

Musikal om Noas ark

Publicerad

Den 19 maj bjuder barnkörerna i församlingen tillsammans med Högtidskören på en musikal i Guldsmedshyttans kyrka. Solist är musikalartisten Andreas Gyllander. Eftersom detta är församlingens gudstjänst ordnar vi buss från Lindesberg. Bussen går klockan 10.15. Anmäl om du vill åka med den senast 16 maj till 0581-88800.

Andra Ord ger konsert

Publicerad

Lördagen den 18 maj ger Andra ord en konsert tillsammans med bandet Soulmill. Förköp på Café S:t Mary Kingsgården.

Noas ark blev plats för lekparksinvigning

Publicerad

Ett lyckat lokalt samarbete har skapat en lekpark som tilltalar många sinnen. Generationsparken i Lindesberg invigdes på Lindedagen den 8 maj med tal och ballongbandsklippning, allt uppepå Noas ark.

Församlingsresa till Västerås

Publicerad

I år ersätter vi den traditionella sillunchen i församlingshemmet med en resa för dig över 65 år! Vi besöker Västerås den 18 juni och ser bland annat Rudbeckiusutställningen.