Nyheter

Nyheter från Linde bergslags församling.

Prenumerera via RSS

Julgransplundring i församlingshemmet

Publicerad

Nu är glada julen slut, slut, slut... vilket vi traditionsenligt uppmärksammar med dans runt granen. Men vi börjar i Lindesbergs kyrka med en gudstjänst för små och stora. Om du vill åka med vår buss, glöm inte att anmäla dig senast den 10 januari, se affischen här.

Svenska kammarorkestern spelar i Lindesberg

Publicerad

Vi har glädjen att välkomna Svenska Kammarorkestern till Lindesbergs kyrka den 25 januari 2019. Förköp av biljetter sker på Lindesbergs Stadsbibliotek.

Handarbetsträffar i Lindesberg och Ramsberg

Publicerad

Gillar du att sticka, sy, virka eller brodera? Eller vill du bara umgås en stund? Välkommen till församlingshemmet i Lindesberg eller församlingsgården i Ramsberg. Vi har flera olika träffar.

Ekumenisk bönevecka

Publicerad

Under vecka 3 har vi ekumeniskt samarbete. Se datum och tider här på affischen.

Konsert med filmmusik under Vinterspår

Publicerad

Församlingshemmet i Lindesberg och församlingsgården i Ramsberg har flera utställare under Vinterspår den 2-3 februari 2019. I Lindesbergs kyrka ges en filmmusikkonsert på lördagen. Det blir musik ur Star Wars och en hel del annat.

LivingRoom

Publicerad

Göran Greider är årets första gäst i föreläsningsserien LivingRoom. Den 27/2 kl. 19.00 besöker han Lindesbergs församlingshem för att tala om sin bok "I trädgården hörs andra ekon".

Följ med på pilgrimskonfa i Spanien

Publicerad

Är du mellan 16 och 21 år? Vill du vara med och vandra i sex dagar i Spanien och uppleva ett äventyr, utmana dig själv både fysiskt och själsligt? Välkommen på informationsmöte på måndag 25/2 kl. 17:00 i församlingshemmet Lindesberg.

Sinnesrogudstjänst

Publicerad

På torsdag den 14 mars leds sinnesrogudstjänsten i Lindesbergs kyrka av den pensionerade diakonen Elsie Sjöö tillsammans med musiker Ulrika Bernövall.

Kom och sjung på workshop

Publicerad

I samband med kvällsmässan i Lindesbergs kyrka erbjuder vi en sångworkshop med kvällsfika i församlingshemmet. Alla kan vara med!

Drop-in-dop på söndag

Publicerad

Har du funderat på dop men skjutit upp det? På söndag bjuder vi in till drop-in-dop i Lindesberg med tillhörande tårtkalas.

Sopplunch för fastekampanjen

Publicerad

Vid tre tillfällen i vår erbjuder Ingmarie Larsson plats i sitt kök där hon serverar soppa. Biljetterna köps på församlingsexpeditionen och alla pengar skänks till fastekampanjen.

Loppis i församlingshemmet

Publicerad

Den 23 mars arrangeras en loppis i församlingshemmet i Lindesberg. Vill du vara med och sälja? De 100 kronor det kostar att ha ett bord skänks till årets fasteinsamling.

Våffelservering för fasteinsamling

Publicerad

Efter gudstjänsten söndagen den 24 mars säljer Internationella gruppen våfflor och kaffe i församlingshemmet. Dessutom berättar Ingmarie Larsson om en upplevelserik resa.

Kakbuffé efter mässa

Publicerad

Söndagens mässa i Guldsmedshyttan den 7 april efterföljs av en kakbuffé och brödauktion. Detta är församlingens gudstjänst, det vill säga den enda klockan 11. På eftermiddagen, klockan 16, deltar kören Andra Ord i en musikgudstjänst i Lindesberg.

Sinnesrogudstjänst i april

Publicerad

En stunds eftertanke, en gemenskap i kyrkan. Välkommen till sinnesrogudstjänst i Lindesbergs kyrka.

Frälsningsarmén till kyrkan

Publicerad

Frälsningsarméns musikkår ger konsert i Lindesbergs kyrka torsdag 4 april klockan 19.00. Det är frivillig kollekt. Välkommen!

Musikgudstjänst med Andra Ord

Publicerad

Välkommen den 7 april klockan 16 till "Det stora i det lilla", en musikgudstjänst i Lindesbergs kyrka.

Tre biskopar möts i Järnboås

Publicerad

Följ med i bussen till Järnboås kyrka den 22 april till Psalmer på gränsen. Vi sjunger psalmer tillsammans och lyssnar till biskoparna som delar med sig av sina berättelser om påsken.

Ny föreläsning föräldrar emellan

Publicerad

Den 9 april klockan 18.30 ges den andra föreläsningen av fyra inom projektet "Föräldrar emellan". Nu är det fältkurator Claes Lamourin och ungdomspolis Henrik Andersson somberättar om sina erfarenheter kring att arbeta med ungdomar.

Gudstjänst med passionsspel

Publicerad

Kom och ta del av Bibelns berättelse om påsken! Vi samlas i församlingshemmet i Lindesberg klockan 11 på söndag den 14 april. Vill du åka med bussen från Ramsberg, Stråssa, Storå och Guldsmedshyttan behöver du boka senast den 12 april. Eftersom det är en liten buss, gäller först till kvarn!

Nu invigs generationsparkens lekplats

Publicerad

Barnkör, saftkalas och mycket annat när den nya lekplatsen nedanför församlingshemmet invigs i samband med LindeDagen den 8 maj klockan 16.

CrAfter Work avslutade säsongen

Publicerad

I torsdags den 25 april hölls terminens sista handarbetsträff i Lindesbergs församlingshem. Denna gång kom 14 deltagare, och det var full aktivitet med olika handarbeten.

Sommarens konserter 2019

Publicerad

Under sex veckor bjuder Linde bergslags församling på konserter i fyra olika kyrkor.

Sinnesrogudstjänst i maj

Publicerad

Välkommen till sinnesrogudstjänst i Lindesbergs kyrka torsdagen den 9 maj klockan 18.30 under ledning av Elsie Sjöö och Sofia Nordlund.

Musikal om Noas ark

Publicerad

Den 19 maj bjuder barnkörerna i församlingen tillsammans med Högtidskören på en musikal i Guldsmedshyttans kyrka. Solist är musikalartisten Andreas Gyllander. Eftersom detta är församlingens gudstjänst ordnar vi buss från Lindesberg. Bussen går klockan 10.15. Anmäl om du vill åka med den senast 16 maj till 0581-88800.

Andra Ord ger konsert

Publicerad

Lördagen den 18 maj ger Andra ord en konsert tillsammans med bandet Soulmill. Förköp på Café S:t Mary Kingsgården.

Noas ark blev plats för lekparksinvigning

Publicerad

Ett lyckat lokalt samarbete har skapat en lekpark som tilltalar många sinnen. Generationsparken i Lindesberg invigdes på Lindedagen den 8 maj med tal och ballongbandsklippning, allt uppepå Noas ark.

Församlingsresa till Västerås

Publicerad

I år ersätter vi den traditionella sillunchen i församlingshemmet med en resa för dig över 65 år! Vi besöker Västerås den 18 juni och ser bland annat Rudbeckiusutställningen.

Lindeblecket ger sommarkonsert

Publicerad

Tisdag 9 juli kl. 19.00 gästar Lindesbergsbaserade Lindeblecket Guldsmedshyttans kyrka för en sommarkonsert.

Ny sjukhusdiakon i Lindesberg

Publicerad

Susanne Lindblom har anställts som ny sjukhusdiakon i Linde bergslags församling. Hennes arbetsplats kommer att finnas på Lindesbergs lasarett.

Glasscafé i församlingshemmet

Publicerad

Välkommen att njuta av både glass och härlig utsikt i S:t Marys sommar-glasscafé i församlingshemmet bottenvåning.

Konfirmation 2019/2020

Publicerad

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Församlingsresa till Linköping

Publicerad

Nu inbjuder vi dig som är 65 år eller äldre till en församlingsresa den 24-25 september. Det är Harald och Britta Erikssons fond som finansierar resan.

Att falla uppåt - ämne för ny studiegrupp

Publicerad

Vi startar en ny studiegrupp i september. Diskussionerna utgår från boken Att falla uppåt, som hjälper oss att belysa våra liv och som vill ge oss mod att ta steg vidare i livet.

Födelsedagsfest i Guldsmedshyttan

Publicerad

Den 4 september firar vi jubilarer i Sockenstugan. Välkommen! Se information om anmälan mm här på affischen.

Mässa och syföreningsutställning

Publicerad

Efter mässan i Lindesbergs kyrka den 1 september visas vackra verk av syföreningsmedlemmar. Försäljning av lotter till det stora lotteriet.

Elvis, kor och de kristnas situation i Pakistan

Publicerad

Vill du veta mer om Elvis Presley, getter eller kor? Vill du lyssna till musik eller lära om de kristnas situation i Pakistan? Kom då till dagledigsamlingen i Ramsberg.

Qigong startar igen

Publicerad

I Lindesbergs församlingshem den 2 september och i Guldsmedshyttan den 11 september.

Upptakt med vävning i fokus

Publicerad

Vävstugans vänner välkomnar fler att dela gemenskapen med skapandet i centrum. Den 27 augusti är det upptakt.

Ballongkonstnär och korv på höstfest i Lindesberg

Publicerad

Den 15 september bjuder Linde bergslags församling in till en höstfest i samband med en ekumenisk gudstjänst för stora och små. Vill du åka buss dit och hem? Anmäl dig senast den 12 september.

Handarbetsträffar i höst

Publicerad

På CrAfter Work kan du handarbeta eller bara umgås. Välkommen på höstens träffar. Se affisch här för datum.

25 år sedan Estoniakatastrofen

Publicerad

Lördagen den 28 september arrangeras en minneskonsert i Frövi. Det blir också kransnedläggning på kyrkogårdarna runt om i kommunen.

Kom och säg tack tillsammans!

Publicerad

Vi närmar oss tacksägelsedagen. Den firar vi genom att samlas i Guldsmedshyttans kyrka och smycka med vad vi har med oss av frukter, bär, blommor, hembakat och så vidare. Efter Tacksägelsemässan auktioneras alltsammans ut.

Gudstjänst för små och stora

Publicerad

Välkommen till Guldsmedshyttans kyrka den 20 oktober. Temat för gudstjänsten är Att lyssna i tro.

Fruktbingo i sockenstugan

Publicerad

Den 18 oktober spelas det bingo i sockenstugan i Guldsmedshyttan med fina frukter som vinst.

Hopp med Andra Ord

Publicerad

Hopp är tema för den konsert som Linde bergslags församlings kör Andra Ord ger i Guldsmedshyttans kyrka den 16 november. Förköp: S:t Mary Café Kingsgården från och med slutet av vecka 42.

Föreläsning föräldrar emellan

Publicerad

Den digitala drogen är temat för årets sista föreläsning i satsningen Föräldrar emellan. Den 5 november arrangeras föreläsningen i församlingshemmet i Lindesberg av flera samarbetspartner.

Musik i allhelgonatid

Publicerad

Välkommen till Lindesbergs kyrka för en stunds musik i allhelgonatid.

Regnbågshälsning i allhelgonatid

Publicerad

Skatten finns vid regnbågens slut, enligt sägnen. Och i bibeln är regnbågen en symbol för Guds löfte att döden aldrig ska segra över livet. Bilden togs i Lindesberg av diakoniassistent Camilla Kristofersson och kommer som en vykortshälsning inför allhelgonahelgen till dig som bor i Linde bergslags församling. Ljusen vi tänder på kyrkogårdarna i allhelgonatid är ett uttryck för tron på att ljuset segrar över mörkret.

Nyårskonsert i Lindesberg

Publicerad

Ramsbergs kyrkokör under ledning av Ulrika Bernövall bjuder på en nyårskonsert den 1 januari 2020 klockan 15.00.

Julgransplundring i Lindesberg

Publicerad

Den 12 januari bjuds du in till en gudstjänst för små och stora i Lindesberg. Därefter vidtar en fest med julgransplundring i församlingshemmet.

Jul och nyår i kyrkorna

Publicerad

Välkommen att fira högtiden med oss! Här finns en översikt över gudstjänsterna i jul-, nyårs- och trettondedagshelgen.

Ny Mötesplats i Guldsmedshyttan

Publicerad

Film, samtal, läsning inför resa, handarbete och kanske något mer. Det blir en ny mötesplats i Guldsmedshyttan under våren .

Digitala skärmar ger mer information

Publicerad

Har du sett informationen från församlingen på våra digitala skärmar? De finns utanför kyrkan och i församlingshemmet i Lindesberg samt vid församlingsgården i Ramsberg och församlingshemmet i Guldsmedshyttan.