Nyheter

Nyheter från Linde bergslags församling.

Prenumerera via RSS

Biljettförsäljning flyttar tillfälligt till församlingshemmet

Publicerad

Den 11-12/10 medverkar S:t Mary på ”Mer än jobb”-seminariet i Uppsala. Butiken är därför stängd tisdag-onsdag. Konsertbiljetter till Luther-helgen och till Transmission Mass säljs istället på församlingshemmet under dessa två dagar.

Trevlig danskväll i Guldsmedshyttan

Publicerad

Det bjöds upp till dans i Sockenstugan i Guldsmedshyttan i fredags den 14 oktober. Initiativtagare var Kyrksurr, den grupp av frivilliga som engagerat sig på orten.

Ny komminister i sverigefinska verksamheten

Publicerad

Sedan den första oktober 2016 är Heli Salvi ny komminister i den sverigefinska verksamheten i Bergslagens kontrakt. Heli kommer närmast från Äänekoski i mellersta Finland, en industristad med cirka 20 000 invånare. Heli Salvi kommer att arbeta i hela Bergslagens kontrakt, vilket innebär att hon leder gudstjänster i Hällefors, Grythyttan, Frövi-Näsby, Guldsmedshyttan, Vedevåg, Kopparberg, Nora, Fellingsbro och Lindesberg. Hon kommer dessutom att ha samtalsgrupper på de flesta orter. - Alla som vill träffa andra finskspråkiga är välkomna, hälsar hon. Heli Salvi har kontor i församlingshemmet i Lindesberg.

Framtidsmässa i Lindesberg Arena

Publicerad

Idag, torsdagen den 20 oktober kan du ställa frågor till medarbetare i församlingen på den framtidsmässa som arrangeras i Lindesberg. Vi har med oss information om hur man läser till präst, diakon, kyrkomusiker och församlingspedagog. Varje sommar erbjuder vi ungdomar sommarjobb på kyrkogården och i vår caféverksamhet. Kom och hämta en folder med kontaktuppgifter. Vi finns på plats klockan 13-18 bland företag, organisationer och utbildningsanordnare. Välkommen!

Syföreningsauktion

Publicerad

19 november kl 14.00 i Lindesbergs församlingshem

Öppet hus i Sjukhuskyrkan

Publicerad

1 december kl. 09.00-14.00 på Lindesbergs lasarett. Kl. 10.45 framträder Kristinakyrkans kör. Välkommen att besöka oss. Vi bjuder på fika!

Nytt nummer av Kyrkfönstret för dig

Publicerad

Lagom till första advent kom församlingsbladet ut till hushållen i Lindesberg. Du kan också läsa bladet här. Klicka på förstasidan nedan.

Vi har stängt 14 december

Publicerad

Det arrangeras ingen morgonmässa i Lindesbergs kyrka den 14 december. Dessutom har vi stängt församlingshemmets expedition och växel. Välkommen tillbaka torsdagen den 15 december!

Församlingen bjöd på julspel

Publicerad

Hur lyder berättelsen om Jesu födelse? Lågstadiebarn i kommunen bjöds in till Lindesbergs kyrka och i år också till Guldsmedshyttans kyrka för att ta del av ett julspel. Här finns bildspel från Lindesberg och längst ned bilder från Guldsmedhyttan där till och med lille Jesusbarnet hade rollbesatts.

Ändringar i programmet vecka 50

Publicerad

När vi nu börjar närma oss julen avslutas terminerna i våra verksamheter. Denna vecka, vecka 50, blir det inget Kyrkis i Lindesberg på fredag morgon. Onsdagsträffen i Guldsmedshyttan är inställd liksom Luciafirandet som skulle ha arrangerats i Guldsmedshyttans kyrka på torsdag eftermiddag. Aktuella arrangemang hittar du i vår veckoaffisch på hemsidans förstasida.

Julspel klockan 11.00 på julafton

Publicerad

Välkommen till julspel i Lindesbergs kyrka i morgon, lördag, klockan 11.00. I vår kalender finns tyvärr en felaktig tid angiven.