Foto: Marcus Ibanez Ikon

Allhelgona i Covoid-19 tider

Efter hand som pandemin fortsätter påverkas både helg och vardag på nya sätt. Vi närmar oss Allhelgonatid, den helg då vi på ett särskilt sätt minns de nära och kära som vi saknar. Inte heller denna högtid kommer att vara oberörd av pandemins konsekvenser. I församlingen har vi nu planerat för hur vi ska kunna genomföra våra minnesgudstjänster inom de gränser som restriktionerna ger oss.

Fredag och lördag brukar vi ha Öppet hus och bjuda på kaffe i våra kyrkor och kyrkogårdsexpeditioner. Det blir inte så i år.

Expeditionerna kommer att vara stängda och vi kan inte servera kaffe.
Däremot kommer kapellet vid Södra kyrkogården i Lindesberg att vara öppet för ljuständning mellan klockan 13-16 fredag och lördag. Där finns också diakon på plats för samtal.
På lördagen blir det en stund till eftertanke med diakon Elsie Sjöö klockan 16
(maxantal i kapellet är 24 personer).
Även kyrkan i Guldsmedshyttan håller öppet mellan 12-16 fredag och lördag.

Eftersom deltagarantalet vid varje gudstjänst är begränsat till 50 personer, inklusive medverkande, så kommer lördagens minnesgudstjänster att endast vara för särskilt inbjudna med anmälan.
Detta gäller för dig som minst en anhörig under perioden 1 oktober 2019 - 25 september 2020.

För övriga ges möjlighet att komma till kyrkan påv söndag då vi firar Gudstjänst i allhelgonatid i flera av våra kyrkor.
Lindesberg kl 11, Ramsberg kl 11 och Guldsmedshyttan kl 15.
Men också vid dessa är antalet begränsat till 50.

Vi ber om förståelse för dessa förändringar som gäller just i år. Jag hoppas att ni kan finna frid och tröst vid era besök till kyrkogårdar, kapell och kyrkor. Tveka inte att kontakta  någon präst eller diakon för enskilt samtal. Kontaktuppgifter finner du under fliken personal på vår hemsida.
www.svenskakyrkan.se/linde-bergslags-forsamling.

Du kan också söka upp oss på facebook, där aktuell information kommer att finnas.

Varma hälsningar
Monica Wallsten