Vigsel

Ett minne för livet. När vi gifter oss i kyrkan och tar emot välsignelsen, säger vi JA till att sätta in kärleken i Guds sammanhang, vi lägger den i Guds händer.

Vill du boka en vigsel...

Kontakta gärna vår expedition och hör om det finns lediga tider för dig och din partner att ingå äktenskap!

EN SYMBOLISK OCH VIKTIG GUDSTJÄNST

I Guds och med era nära, kära och vänner närvarande lovar ni varandra att vårda kärleken och så vid varandras sida livet ut. Ni ber Gud att välsigna ert kommande äktenskap och få hjälp genom de svårigheter ni kommer att möta i livet.


GLÄDJE OCH TACKSAMHET

Det finns goda möjligheter att sätta en personlig prägel på vigselgudstjänsten. Grundläggande är att det ska vara en gudstjänst i glädje och tacksamhet över livets och kärlekens gåva för både brudparet och gästerna.

Vissa brudpar vill skriva sina egna löften, sjunga en sång till varandra eller göra något annat personligt. Det kan gå utmärkt men kan också vara en källa till nervositet som förtar lyckan i stunden. Det är betydelsefullt att kunna slappna av och vara närvarande. Ord och toner bör smälta in och ge er utrymme att tänka på varför ni är där. Av kärlek till varandra och med resten av livet framför er. Det kommer även ge församlingen möjlighet att slappna och njuta av musik och textläsning och fundera över kärleken.


VIGSELSAMTAL

En kyrklig vigsel föregås alltid av ett vigselsamtal. Det kan äga rum antingen i kyrkan eller hemma hos brudparet. I det senare fallet brukar man se till att ha ett extra möte i kyrkan för att gå igenom ceremonin på plats. Under vigselsamtalet planerar präst och brudpar vigseln. Vilka texter ska man välja, hur ska löftena låta, vem gör vad och när?

Det kan vara bra att vara ute i god tid för att kunna boka präst, musiker och kyrka för den tid ni önskar. Om ni är medlemmar i Svenska Kyrkan kostar det inget för präst, musiker och kyrka. Solister och extra musiker får ni själva ordna och bekosta.Många väljer att gifta sig i Torpa kyrka, men ta gärna en tur till församlingens övriga kyrkor; Lindberg- , Valinge- och Stamnared Kyrka.

 Hindersprövning
För att gifta sig måste du ha ordnat en hindersprövning hos skatteverket. Tänk på att inte ordna den för tidigt, eftersom hindersprövningen gäller 4 månader efter utfärdandet. Du kan ladda hem hindersprövningsansökan här nedan:

* Hindersprövningsansökan

* Anmälan om byte av efternamn

 

 

Vill ni smycka kyrkan inför vigseln?

Kika gärna på det här dokumentet inför smyckningen!

 

Här följer informatiom vad det gäller musik som spelas upp i högtalarna:
Läs mer här...

Expeditionen har öppet
Måndag  09:00 - 12:00, 13:00 - 15:00
Tisdag     09:00 - 12:00, 13:00 - 15:00
Onsdag   13:00 - 15:00
Torsdag   09:00 - 12:00, 13:00 - 15:00
Fredag     09:00 - 12:00

Telefon: 0340 - 64 11 00