Tala Film - Tala Liv

Vi tittar på film, äter en enklare kvällsmåltid i härlig gemenskap. Höstens första Tala Film - Tala Liv är onsdag 18/10 Film: Fyren mellan haven

Vi träffas vid tre onsdagar och ser en en film tillsammans på storbild. Filmerna väljs dels av deltagarna och utifrån ett aktuellt ämne, som berör. Efter halva filmen äter vi en enklare kvällsmåltid tillsammans innan vi tittar färdigt. Efter filmen sitter vi en kort stund och diskuterar utifrån frågorna: En karaktär som berörde, en situation som berörde, det här visste jag inte innan/detta var intressant och slutbetyg på filmen.

Vilka filmer som visas respektive onsdag presenteras inom kort.

Målgrupp: Alla är välkomna

Tid: Onsdag 18.00-21.00

När:18/10 och 8/11

Plats: Lindbergs församlingshem

Datum: Tala film & Tala liv är slut för denna terminen, snart kommer aktuella datum för hösten.

Anmälan: Ingen anmälan krävs, men vill du ha specialkost; gluten, laktos eller annat - kontakta Niklas Strandberg

18/10 - Fyren mellan haven

Tom Sherbourne, en fyrvaktare, och hans fru Isabel lever vid kusten i västra Australien. En dag hittar de en död man och ett ensamt spädbarn i en livbåt som blivit uppspolad på stranden. De bestämmer sig snabbt för att ta sig an den lilla flickan som sitt eget barn. Några år hinner passera innan de stöter på en kvinna som har förlorat sin dotter och sin man till sjöss under samma tid som Tom och Isabel hittade sin baby ... Baserad på succéboken med samma namn.

Klicka på bilden för att komma till trailern.

8/11 - Sameblod

Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdiciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig föratt lämna allt och bli svensk. Hon stjäl sin svenska lärarinnas kläder och identitet och rymmer till Uppsala – men att byta liv visar sig vara mycket svårare än hon trodde.

Klicka på bilden för att komma till trailern.

Katarina Hellgren

Lindberga församling