Tala Film - Tala Liv

Vi tittar på film, äter en enklare kvällsmåltid i härlig gemenskap.

Vi träffas på onsdagskvällar en gång i månaden klockan 18:00 i Lindbergs församlingshem och ser en en film tillsammans på storbild. Filmerna väljs dels av deltagarna och utifrån ett aktuellt ämne, som berör.

Efter halva filmen äter vi en enklare kvällsmåltid tillsammans innan vi tittar färdigt.

Efter filmen sitter vi en kort stund och diskuterar utifrån frågorna: En karaktär som berörde, en situation som berörde, det här visste jag inte innan/detta var intressant och slutbetyg på filmen.

Ingen anmälan krävs, men vill du ha specialkost; gluten, laktos eller annat - kontakta vår expedition: 0340 - 64 11 00 eller lindberga.forsamling@svenskakyrkan.se

FILMER - HÖSTEN 2019

11 SEPTEMBER - UNGA ASTRID

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Den här berättelsen är en fri tolkning om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.

9 OKTOBER - THE THEORY OF EVERYTHING

Bara tjugoett år gammal fick Cambridgestudenten Stephen Hawking beskedet att han drabbats av en sjukdom som angriper hans motoriska funktioner, hans tal och rörelseförmåga. Han har två år kvar att leva meddelar läkarna. Men Stephen vägrar att acceptera sitt öde och med otrutet stöd från sin unga hustru kämpar han mot sjukdomen för att kunna slutföra sin doktorsavhandling. Femtio år senare bidrar Stephen Hawking i högsta grad fortfarande till förståelsen av vår värld som en vetenskapens frontfigur med sin fascinerande grand unified theory och ett outtröttligt hopp att finna vägen till Teorin om allt.

13 NOVEMBER - STILL LIFE

En medelålders kommunalanställd (Eddie Marsan) har som uppgift att ordna begravningar till personer som saknar anhöriga. I hans arbete ingår även att söka efter närstående, något han tar på största allvar. Hans liv kretsar kring arbetet, han arbetar ensam, bor ensam och äter ensam. En dag kallas han till ett dödsfall som skett i en lägenhet mitt emot hans egen. När han drar gardinen åt sidan och tittar ut genom fönstret ser han sitt eget liv som en spegelbild av den avlidnes. Från det ögonblicket förändras något.