Stamnaredsveckan

30/6-6/7 den veckan då vi sätter Stamnared i centrum.

Måndag - fredag

14.00 - 17.30 Våffelcafé
14.00 -18.00 Utställningar i kyrkan:
• Volleboll/ Ishockey
• Gåramålningar, flygfoton & klippböcker.
• Stamnaredsböcker, film och bildvisning
• Vägvisningar och beskrivningar till utflyktsmål och sevärdheter i Stamnared med omnejd, såsom Håkesgård, Stamnareds handelsträdgård, Stamnareds lantmän.
• Hoppets änglar – vykort som får vingar till glädje och omsorg.
Till förmån för Lindberga församlings diakonifond

Söndag 30/6

10.00 Högmässa med sång av ”Gott folk” Kyrkmingel. Invigning av utställningar.
14.00 ” Den Helige Franciskus – Munken ifrån Stamnared.”

Måndag 1/7

”Smaka på Stamnared”
18.00: Andakt med sång av Tilda och Alice Abrahamsson
18.30-ca 20.00 Berättarcafé. Vi berättar om gårdar och miljöer i Stamnared, bla utifrån Gåramålningar och flygfoton.

Tisdag 2/7

14.00 Vandring Se särskilt program, längre ner på sidan.
18.00 Andakt med sång av Elina Sjöwall, Sandra Jansson
”Vila för kropp och själ och trötta ben”

Onsdag 3/7

”Sommarkul” hela dagen.
14.00 Samling på Ögården. Gamla lekar; ”Pimsa pinne”, hoppa långrep, kasta boll mm. Ansiktsmålning.
Besök hos djuren på gården. medverkar under dagen.
16.30- 17.30 Stamnareds kyrka Sommarkör för barn i alla åldrar.
Vi sjunger roliga sommarlåtar med Barbro Geresand!
Ingen anmälan. Vid frågor kontakta barbro.geresand@svenskakyrkan.se

18.00 Familjepicknick, bad i Stamsjön och lekar.
Samling på Lantmannas gård

Torsdag 4/7

16.00 Kyrkogårdsvandring
18.00 Allsångskväll i kyrkan, med ”gladsjunggunglåtar”.
Allsångsledare: Calle Karlsson från Läjet, med vänner ur ”Fantastiska underhållningsbandet”
Musiker: Barbro Geresand- piano, Mikael Smedmalm - bas och Micael Karlsson – trummor

Fredag 5/7

15.00 Poängpromenad. Start vid kyrkan.
Stamnareds lantmän bjuder på fika under promenaden.

Lördag 6/7

14.00 Cruisingrunda. Samling vid bygdegården.
Det finns ett antal bilar man kan åka i. Den som har egen bil – gärna veteranbil – är varmt välkommen att köra med. Kostnad 50:-/ person. Fika ingår.
Eventuellt överskott går till Lindberga församlings diakonikassa. Cruisingrundan med olika stopp på vägen beräknas ta ca 3 tim. Vid regnväder är vi i bygdegården och har olika aktiviteter.
Anmälan och ev frågor till Barbro Björling 070- 661 25 17
Knytkalas i bygdegården. Blomtind- Madelene Jigsjö, samt Stamnareds handelsträdgård dekorerar festlokalen. Countrymusik sång av Martina Vallerius och Per-Erik Olsson - och dans för den som vill.
Anmälan till Barbro Björling 070- 661 25 17

Kyrkvandring

Tisdag 2 juli
Berättare/vandringsledare:
Inge Johansson, Inge Andersson, Bertil Karlsson.
Samling: Stamnareds kyrka kl 14:00
Start: från kyrkan ca kl 14:15
Målgång: vid kyrkan ca kl 17:00

Vi vandrar på gamla landsvägen och stannar till för att njuta hänförande utsikten/naturen från Stamnaredsdrumlinens topp. Förbi bygdegården österut, följer ”drumlinsvansen”, viker in mot Lassagård över Runndalabäcken. Där berättas en 1000-årig historia… Strax är vi framme vid Gunborgs museum. Här bjuder församlingen vandrarna på fika.

Nöjda med allt som bjudits fortsätter vi genom ett landskap med små torp, hagar och en osannolikt skön skogsstig. På slutet av vandringen kommer vi nära ett fint och välordnat landsbygdsboende.

Efter målgång räknar vi med en stunds avkoppling/återhämtning med livgivande kallt och gott vatten. Säkert hinner vi även med en kopp kaffe med nygräddad våffla (med sylt och grädde).

Självklart bänkar vi oss i kyrkan kl 18:00 och njuter kvällens program, ett program som vänder sig till oss vandrare - och även andra som vill finna en stunds vila, ro och njutning - Elina Sjöwall och Sandra Jansson ”Vila för kropp och själ och trötta fötter”

För allt i världen missa inte detta - möjligheten kommer kanske aldrig tillbaka.