Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sommarmusik

Varje söndag hela sommaren 18.00 Se program här

1 juli 18.00 Torpa kyrka

"Sånger till dig" med Esbornduo. Ett konsertprogram som innehåller, det lilla med betydelsefulla ordet - du. Kan jag förstå mig själv utan dig? 

8 juli 18.00 Stamnareds kyrka

Folkmusikafton med Albin Kuylenstierna (fiol) och Simon Nyberg (gitarr)

Albin är 14 år och kommer snart vara en lysande stjärna på folkmusikhimlen. Bosatt i Valinge spelar han mer än gärna sånger från trakten - med stor musikalisk känslighet. 

Simon är ursprungligen från Gävle, men har hela Sverige som sin spelplats. Han har en duo tillsammans med världsartisten Sebastian Dubé och har ofta varit i Canada och gjort konserter. 

Nu får ni höra dem tillsammans i ett blandat folkmusikprogram som passar ypperligt en sommarkväll. 

15 juli 18.00 Valinge kyrka

Hyllning till Lill-Babs Barbro Svensson!

Lina Blomqvist, bördig från Hälsingland och Sara Thuresson, musiker i församlingen tolkar Lill-Babs sångskatt under en vacker kväll i Valinge kyrka. 

22 juli 18.00 Lindberg kyrka

"I still havent found what I´m looking for" Simon Bladh - trio. Ett musikaliskt program där vi rör oss mellan det vackra och jobbiga i livet. 

Simon Bladh (gitarr & sång), Per-Anders Johansson (saxofon & flöjt), Toma Torstensvik (piano & dragspel) 

29 juli 18.00 torpa kyrka

" I 100 år" Glad, svänging och berörande musik som går rakt in i hjärtat om allt möjligt som vi möter i livet. Text och musik av Anja Lagerqvist fråån Halmstad. 
Anja har medverkat i körslaget, svensktoppen nästa, släppt singeln "Aftonsång" tillsammans med Harpo

Anja Lagerqvist och Jakob Torstadius

5 augusti 18.00 Stamnareds kyrka

"Uti Guds hage" Tvillingarna Lilian och Annelie Druve (språkforskare och organist, samt världsmästare i badmington) sjunger och spelar.

12 augusti 18.00 Valinge kyrka

"Sommaropera" 

Pär Nilsén, frilansande operasångare, baryton, utbildad på opera linjen i Göteborg. Pär är en anlitad konsertsångare och har framfört många av de stora kyrkoverken som "Skapelsen" av Haydn, "Messias" av Händel, "Juloratorier" av Bach mm. 

Kerstin Jansson, piansit vid Smålands musik och teater i Jönköping. Efter studier i Stockholm samt vid University of Kansas City Missouri har hon ägnat ett långt musikerliv som solist och kammarmusiker med länsmusiken som bas. 

 

19 augusti 18.00 Lindbergs kyrka

"Finsk tango" med Anna Heikkinen och Längtans kapell. 

Kvartetten som tolkar finsk tango och folkmusik på finska och svenska, om längtan, sökandet efter huistoria och ett förlorat språk med sång, dragspel, sopransaxofon och cello.