Katarina är församlingens pastorsadjunkt!

Från mitten av juni 2019 och ett helt år framåt kommer vi i församlingen ha förmånen att ha en pastorsadjunkt (präst) hos oss. Katarina Johnsson prästvigdes i Göteborgs domkyrka, söndagen den 16 juni av biskop Susanne Rappman.

Här är en hälsning från Katarina:

Äntligen!

Så känns det nu. Äntligen är studietiden förbi! Äntligen är jag prästvigd! Äntligen får jag jobba hos er på riktigt!

Efter min första arbetsvecka här i Lindberga känns det både nytt, spännande, utmanande och på något sätt som hemma. Jag har blivit otroligt varmt välkomnad av både personal, förtroendevalda och andra församlingsbor. Stort tack för er värme och omtanke!

Jag ser framemot mitt första år här hos er som pastorsadjunkt. Efter alla studier längtar jag efter att få sätta tänderna i det där som blivit vardag för de som varit i tjänst längre. Det ska bli både roligt och utmanande att få leda dop-, begravnings- och vigselgudstjänster och gott att få fira gudstjänst tillsammans med församlingen. Äntligen!

Med vänlig hälsning,
Katarina Johnsson
Pastorsadjunkt”

Red.anm. Pastorsadjunkt är en titel som innebär att personen är adjunkt (prästerligt biträde) till Pastorn. Pastorn var tidigare den som var chef för pastoratet (numera kyrkoherden). Frikyrkornas ordinerade personer kallas numera för pastorer och präster verkar inom svenska kyrkan och katolska kyrkan.