Messy Church

En kväll i gemenskap för alla, med ett annorlunda sätt att vara kyrka. Höstens första Messy Church är 6/12 med temat Advent

Vi börjar med att äta kvällsmat tillsammans. Efter maten presenteras kvällens tema och vi startar olika “stationer” där vi pysslar på temat.

Varje kväll har vi pyssel av olika svårighet och alla hjälps åt. När man pysslat lite så blir det kaffe. Vid borden finns ofta måltidsfrågor som syftar till att starta diskussioner.

Som avslutning har vi en liten andakt där vi knyter ihop det hela med sång, drama, betraktelse och bön.

Vi slutar alltid kl 19.00 och då kan man gå hem i lugn och ro utan att tänka på mat och disk. Förhoppningsvis har man fått något att fundera och prata om.

Så ta med dig familjen, grannen eller alla du känner för en bra kväll med “go” gemenskap. Ingen anmälan, det är bara att dropa in.

Målgrupp: Alla åldrar

Datum och Tid: 17:00-19:00
6/9 - Kyrkan, ett heligt tempel
4/10 - Tacksamhet
1/11 - Hoppet
6/12 - Advent
(Första onsdagen i varje månad)

Plats: Vårt Hus i Trönninge

Anmälan: Ingen anmälan krävs

Detta är Messy Church

* Messy Church är ett begrepp och en form av gudstjänst som är hämtad från den Anglikanska kyrkan i England.

* Messy church är en enklare form av gudstjänst för barn och vuxna som innehåller mycket kreativitet, givande och tagande samt generositet mellan åldrarna.

* Den primära gruppen är församlingsbor (och andra) som vanligtvis inte går till kyrkan - som ett första steg.

*Det skall vara en stunds välkomnande för alla att hälsa på varandra och där vi har lagt in en gratis måltid. Därefter skall det vara en lång kreativ tid som utforskar temat som är bestämt. Avslutningsvis sammanfattas allt i en kortare andakt med berättelse, bön, sånger, drama eller något annat. Allt som allt skall det ta maximalt 2 timmar.

* Det är roligt.

* Det är för alla åldrar.

Vill du veta mer om Messy Church kan du länka dig vidare till deras sida.

Ewa Svensson

Lindberga församling