Foto: IKON Alex Giacomini, Johannes Frandsen

Vi söker en församlingsassistent

100%, tillsvidaretjänst

Är du en kreativ och social person med pedagogisk kompetens och hjärtat på rätta stället, som vill ge Jesus vidare till barn, familjer och ungdomar? Då kan detta vara en tjänst för dig. 

Under de senaste åren har barnverksamheten vuxit kraftigt, särskilt i Fuxerna-Åsbräcka församling i Lilla Edets tätort. Detta vill vi ta vara på och fortsätta utveckla. Därför utökar vi nu arbetslaget med en församlingsassistent som tillsammans med övriga medarbetare ska fortsätta arbeta för att hjälpa barn, familjer och ungdomar att upptäcka tron och växa i tillit och glädje över att tillhöra Jesus och alltmer både hämta näring i och ge sitt bidrag till församlingens liv och gudstjänsten som är dess självklara centrum. 

I tjänsten, som har sitt fokus i Fuxerna-Åsbräcka församling, men som också kommer innebära visst arbete i pastoratets övriga församlingar Hjärtum och Västerlanda, ingår att finnas med i och tillsammans med övriga medarbetare fortsätta utveckla församlingarnas verksamheter för barn, familjer och ungdomar. Detta omfattar såväl grupper för barn, familjer, konfirmander och ungdomar som riktade verksamheter för förskolor och skolor, såsom påsk- och julvandringar, och söndagsskola. I detta samverkar du med pastoratets redan befintliga församlingspedagog och församlingsassistent, liksom i varierande grad övriga medarbetare. Gentemot vilken åldersgrupp tyngdvikten i tjänsten kommer att ligga beror på vem du är och hur vi utifrån det fördelar arbetet mellan dig och de andra. 

Vi söker dig som

  • Har pedagogisk kompetens och vill arbeta för att föra Jesus vidare till barn, ungdomar och familjer
  • är kreativ och har förmåga att hitta nya lösningar och nya vägar att vara kyrka
  • har förmåga att utveckla och driva verksamhet både självständigt och i samarbete med andra
  • har engagemang och hjärta för barn och unga i utsatta situationer
  • vill dela församlingarnas liv på söndagarna
  • har relevant utbildning och/eller erfarenhet

Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten och förmågan till ett gott och utvecklande samarbete. Eventuellt kan ytterligare arbetsuppgifter tillkomma utifrån behov, intresse och lämplighet. Intresse för och kompetens inom lokalvård, data och telefoni kan därför vara meriterande.

Tjänsten förutsätter medlemskap i Svenska kyrkan och körkort och tillgång till egen bil. Tillträde: efter överenskommelse.

Upplysningar lämnas av kyrkoherde Marcus Stille, 0520-49 47 02.

Facklig företrädare: Vision, Lars Svernling, 0523–66 84 10.

Välkommen med din ansökan inkl. löneanspråk senast den 25 maj till lillaedet.ansokan@svenskakyrkan.se. Urval av sökande kan komma att ske löpande.