människor
Foto: Johannes Frandsen IKON

Ledig tjänst

Präst eller diakon 100%

Brinner du för Kristus? Vill du – med avstamp i gudstjänsten – möta människor i deras vardag? Möta människor i svårigheter och behov av stöd? Vill du med Kristi kärlek arbeta för att föra människor in i församlingsliv och levande tro?

Vi söker dig som längtar efter nya utmaningar i din tjänst. Pastoratet arbetar för att finna nya vägar att möta Lilla Edet-borna och som en del i det arbetar vi för att utveckla det diakonala arbetet och involvera fler ideella i det. 

I tjänsten kommer du, oavsett om du är präst eller diakon, därför ha en diakonal profil. Du kommer att arbeta såväl utåtriktat som i verksamheter för människor i olika åldrar och livssituationer i församlingens lokaler. Du är en av flera som arbetar med att, tillsammans med ideella, möta de diakonala behoven i pastoratet, liksom i själavård, sorgegrupp och eventuella framtida satsningar. Allt rotat i och med riktning till söndagens huvudgudstjänst, i vilken du också regelbundet tjänstgör. Är du präst kommer du också tjänstgöra vid andra gudstjänster och kyrkliga handlingar. Det finns, oavsett om du är präst eller diakon, också utrymme att själv vara med och påverka delar av tjänstens innehåll. 

Fuxerna-Åsbräcka församling, dit huvuddelen av tjänsten är förlagd, omfattar Lilla Edets tätort med omkringliggande landsbygd och har två kyrkor – Fuxerna kyrka i tätorten och Åsbräcka kyrka nio kilometer utanför. I Fuxerna kyrka finns ett rikt gudstjänstliv. 

Vi söker dig som

  • har ett hjärta för människor och längtar efter att i tjänst och liv leda människor närmare Kristus i sina liv, i vardag och helg
  • har lätt att få kontakt med människor i olika åldrar och förmåga att föra dem närmare trons centrum och in i församlingsgemenskapen
  • har vilja och förmåga att möta människor i sorg och svårigheter
  • kan göra en prästs/diakons alla uppgifter i trohet till Jesus 
  • vill verka för att utveckla församlingens liv
  • Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten och förmågan att arbeta såväl självständigt som i nära samarbete med andra utifrån det givna uppdraget. Erfarenhet av en prästs/diakons arbete i alla delar är meriterande. Tjänsten förutsätter körkort och tillgång till bil. Tillsvidareanställning, tillträde efter överenskommelse. Vi ser gärna att den som erhåller tjänsten delar församlingens liv också lediga söndagar. 

Upplysningar: kyrkoherde Marcus Stille, 0520-49 47 02. Facklig företrädare, KyrkA: Ib Pihlblad, 0703-06 66 44, Vision: Lars Svernling 0523-66 84 10. Välkommen med din ansökan inkl. löneanspråk till lillaedet.ansokan@svenskakyrkan.se. Sista ansökningsdag: 9 februari 2021.