Foto: Daniel Lönnbäck

Konfirmand 2022/2023

Konfirmera dig!

Denna information är senast uppdaterad 220609.

Konfirmera dig? JA!

Lessebo församling vill erbjuda dig som är 14 år (eller äldre) en fristad och gemenskap för funderingar kring livet, kärleken, döden, Gud och allt däremellan.

Ordet konfirmation betyder bekräftelse, i kyrkan betyder det att bekräfta sitt dop; att man vill höra ihop med Gud genom livet. Du behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp, många konfirmander döps under sin konfirmandtid.

När man ses på konfirmandträffar pratar man om olika frågor i små eller stora grupper. Ofta hittar man på olika aktiviteter och provar nya saker tillsammans. Man får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och Psalmboken innehåller och hur det kan hänga ihop med vårt liv här idag.
Efter din konfirmandtid kanske du är mer nyfiken på kyrkan och kristen tro, och vill fortsätta som ung ledare och/eller i ungdomsgruppen. Eller så var inte kristen tro något för dig, men då vet du iallafall vad det handlar om.

KONFIRMAND 22/23

Du börjar med att anmäla dig som konfirmand genom formuläret här nedan.
Därefter kommer du att bli kallad till inskrivning då vi träffas en stund efter skolan och skriver in dig som konfirmand.
När allt sådant administrativt är klart har vi uppstartsträff.
Sedan fortlöper träffarna såhär: Varje onsdag kommer du till Lessebo kyrka efter skolan för att göra veckans uppgifter (mellanmål serveras). I och med att olika klasser har olika sluttider i skolan blir onsdagarna i drop-in-form men är likväl obligatoriska. Minst en onsdagskväll i månaden dröjer du kvar och firar Skymnngsmässa.
Ett antal söndagar firar gudstjänst vi tillsammans och en gång per termin åker vi på läger.
Konfirmationen sker i maj 2023.
Specifika datum och mer detaljerat upplägg (och eventuell uppdatering) kommer så småningom.

För att konfirmeras i denna grupp förutsätts att du är fysiskt närvarande
vid träffar, läger och gudstjänster. Om du blir sjuk tar du ansvar för att meddela
att du inte kommer.
När du är närvarande behöver du vara delaktig och engagerad i det gruppen gör.
Om du är frånvarande vid tre tillfällen kallas du till samtal om hur din konfirmandtid ska fortsätta och du erbjuds alternativa lösningar.

Om du vill konfirmeras och är osäker på om det här är upplägget är något för dig, så finns det andra sätt att konfirmeras på. Hör isåfall av dig till Anna, ring eller sms:a 0767-66 77 55 eller maila anna.magner@svenskakyrkan.se

Under konfatiden:

·        respekterar vi varandra
·        hälsar vi på varandra
·        lyssnar vi på varandra
·        är vi lojala mot varandra

Lär dig mer om konfirmation här!

Är du vuxen och vill konfirmera dig? Kanske är katekumenat något för dig?

Här fyller du i dina uppgifter för anmälan till konfirmationsläsning läsåret 2022/2023. Vi återkommer sedan till dig med ytterligare information.

Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmation

"Det är roligt! Konfirmera dig!"

Svenska kyrkans Unga Lessebo

en ung röst som formar och påverkar vår kyrka och samhälle

Unga ledare

Låt ingen se ner på dig för att du är ung, utan var en förebild för de troende i allt du säger och gör, i kärlek, tro och renhet. 1 Tim.4:12

Vuxen väg till tro - Katekumenatet

Söker du ett sammanhang där du som vuxen kan samtala och reflektera över livsfrågor? Då kanske katekumenatet är någonting för dig.

Samlingssida: Corona

Uppdaterat 210421. Här hittar du samlad information om hur Lessebo församling anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör coronaviruset. Här finns också information från Växjö stift och från Svenska kyrkan på nationell nivå.