Bibeläventyrets logotype

Bibeläventyret

En fartfylld lektion i Bibelns värld!

Med hjälp av rörelser, minnesord, drama och rap kan eleverna efter tre 90-minuters lektioner hela GT utantill! För mer information och bokning, se kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Vad är Bibeläventyret för något?

Bibeläventyret är ett projekt inom Svenska Bibelsällskapet. Tillsammans med Svenska bibelsällskapets olika huvudmän; Svenska kyrkan och de övriga frikyrkorna, har bibeläventyret tagits fram.

En del av de material som ingår i Bibeläventyret
En del av det material som eleverna möter i Bibeläventyret Foto: Anneli Ahtee

Bibeläventyret är framtaget för att passa skolans miljö och önskemål. Det riktar sig till åldrarna 9-12 år, och erbjuds oftast i årskurs 4 och 5. Årskurs 3 upplevs ofta ha problem med skrivmomenten och i årskurs 6 finns risken att klassen tycker att pedagogiken är lite töntig.

Är detta ok med skolverket?
Ja, det är det. Bibeläventyret har blivit granskat och materialet är godkänt av skolverket. Ambitionen i Bibeläventyret är att presentera bibeln som urkund utan religiösa påhäng eller personliga tolkningar. Bibeläventyret är icke-konfessionellt och tar inte ställning när det gäller t.ex. politiska, sociala, religiösa eller moraliska frågor. För att upprätthålla objektiviteten och kvaliteten på undervisningen är alla s.k. bibeläventyrare licensierade efter genomgångna kurser i både gamla och nya testamentet.

Vad kostar det?
Kostnaden är 2600 kr per klass. 2000 kr är arvode för instruktören och 600 kr för klasspaketet med häfte m.m. Svenska kyrkan i Lessebo-Hovmantorps pastorat sponsrar utbildningen vilket gör att vi kan erbjuda den till kommunens skolor utan kostnad.

Vill du veta mer om Bibeläventyret? Besök deras webbplats här!