Foto: Alex & Martin/Ikon

Vuxenverksamhet

Hela människan behöver omvårdnad, både kropp, själ och intellekt. Motion, stillhet och tystnad, ny kunskap eller inspirerande gemenskap. Behoven skiftar genom livet. På denna sida hittar du information om caféverksamhet, programverksamhet för daglediga med föredrag, sång och musik, meditation, bibelstudier och andra mötesplatser. Här finns plats för allas tankar, upplevelser, delande och fortsatt växande. Välkommen!

En vit blomma i vägkanten.

Sommarresor 2022

Äntligen är det dags igen! Välkommen att följa med på någon av sommarens bussresor. I juni styr vi färden mot Fjärås och Tjolöholm. I juli tar vi sikte på Hindås och Gunnebo. Slutligen bär det i augusti av mot Öckerö och Hönö.

Musikcaféer i Kyrkstugan

Musikcaféerna är tillbaka! Söndagskvällar i juli i Kyrkstugan. Servering från kl 18.30. Musikprogram kl 19. Fri entré! Välkomna!

Sommarcafé

Gemenskap, andakt och fika på måndagar, med start 13 juni, kl 11.30-13.30 i Församlingshemmet. Vid fint väder är vi ute i trädgården! Varmt välkommen!

Musik på Sommarcaféet 4 juli

Välkommen att lyssna till "Kvinnfolk" - folkmusik och visor i sommartid! Med Elisabet Wättring, fiol och piano, Cecilia Luther, fiol och sång, Elinor Emilsson, fiol och piano. Sommarcafé måndagar kl 11.30-13.30 i Församlingshemmet på Kantor Edgrens väg 4 i Lerum. Gemenskap, andakt, fika. Ute vid fint väder.

Café Källan

Vid Aspens strand finner du Café Källan, en mötesplats för alla åldrar, i Aspenäs kyrka.

Träffpunkten Hulan

Måndagar kl 13-15 på Träffpunkten, Bentzels väg 46. Fika finns till självkostnadspris. Läs mer!

Kyrkvagnen

Kyrkvagnen - en rullande mötesplats i centrala Lerum.Tisdagar mellan kl 10.30 och 13. Passa på att ta en kaffe eller te, småprata, ställ frågor eller bara häng med oss en stund!

Pilgrimsvandra för klimatet

Walk for future - välkommen att följa med på vårens vandringar!

Musikterapi - "bortom orden"

Vi tar musiken till hjälp för att skapa kroppslig medvetenhet som stimulerar hjärnans utveckling och tvärtom.

Samtal & Bibelstudier

Om du tycker det är roligt att träffa andra vuxna för att tillsammans tala om livet, kärleken, Gud och döden, ja då är du välkommen att vara med i någon av våra samtalsgrupper!

Musik

Musik & Körer

Att sjunga i kör ger glädje, gemenskap och nya vänner. Gammal som ung - vi har en kör för alla! Välkommen att sjunga med oss!

På ett handtag hänger en skylt med texten Samtal pågår.

Kyrkans samtalsmottagning i Lerum

Vi erbjuder kostnadsfria stödsamtal i livskriser och sorg, terapeutiska samtal för personlig utveckling och själavårdssamtal.

Lerums församling startar Facebook-gruppen "Nätkyrka - Lerums församling"

Kom och var med i den digitala gemenskapen! Tillsammans bygger vi vår nätkyrka!

Bibliodrama

Här kommer ett nytt erbjudande att vara med på Bibliodrama, vid tre tillfällen. Alla gånger är separata och oberoende av varandra. Du får ett möte med tre okända systrar i Bibeln. Vi närmar oss kvinnorna med inspiration från Charlotte Frycklunds bok Bibelns kvinnor. I mötet med de bibliska personerna kan vi spegla oss och komma i kontakt med djupskikten i vår personlighet. Vi kan låta Bibelns kvinnor utmana oss och hjälpa oss få insikter om våra egna liv och Gud. Läs mer!

Katekumenat - vuxenväg till tro

Ordet används inom Svenska kyrkan för samtalsgrupper med nyfikna på kristen tro. Det är grekiska och betyder ”person som genomgår undervisning”.