Våra kyrkor

I Lerums församling finns tre kyrkor, vitt skilda i karaktär och uttryck. Här kan du läsa mer om våra kyrkor.

Aspenkyrkan

Välkommen till Aspenkyrkan! Aspenkyrkan ligger naturskönt alldeles ovanför ICA Kvantum i Hulanområdet på Bentzels väg.

Aspenäs kyrka

Någon har en gång betecknat Aspenäs kyrka som en ”varm kyrka”. Man förstår nog detta när man kommer in i vår kyrka – en ganska liten kyrka som är raka motsatsen till stora stenkyrkor.

Lerums kyrka

Gudstjänster, konserter, stilla kvällsmässor, dop, vigslar och begravningar, allt som sker i Lerums kyrka omsluts av änglarna som från taket tittar ner på oss och omsluter varje gudstjänst och möte med välsignelse.

Renovering av Lerums kyrka

Lerums kyrka kommer att vara stängd för renovering under delar av 2023. Arbetet påbörjas 1 maj 2023 och beräknas vara färdigt i slutet av oktober månad. Församlingens gudstjänster, dop, vigslar och begravningar sker under denna tid i församlingens två andra kyrkor, Aspenkyrkan och Aspenäs kyrka.