Aktuellt med anledning av coronaviruset

Vår verksamhet påverkas just nu av coronaviruset. Vi firar gudstjänst med restriktioner i Lerums kyrka och uppmuntrar alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer – delta gärna via webb och Facebook. Merparten av vår ordinarie verksamhet är inställd, medan nya initiativ presenteras löpande här på hemsidan. Vill du boka dop eller vigsel? Hör av dig! Informationen uppdateras löpande.

DOP OCH VIGSEL

Just nu råder speciella förhållanden kring bokning av dop och vigslar. Utformningen av dop- och vigselgudstjänst diskuteras med tjänstgörande präst.

Dop. Vi bokar just nu bara in kammardop, dvs dop där enbart faddrar, dopbarnets föräldrar och eventuella  syskon närvarar.

Vigsel. Vi bokar just nu bara in kammarvigslar, där endast brudparet och två vittnen närvarar.

VI PRIORITERAR HANDHYGIEN OCH VISAR HÄNSYN

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

• En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.

• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök.

• Handsprit, minst 60%, kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

• Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

• Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta andra.

OROLIG?

Om du är sjuk ska du vända dig till sjukvården. Om du känner oro kan du vända dig till din kyrka/församling. Du kan också ringa jourhavande präst på 112 eller kontakta vår chatt på nätet.

Esbjörn Särdquist

Lerums församling