Foto: Jan Jidsten

Musik & Körer

Lerums församling erbjuder körer för alla åldrar. Här finns en stor bredd, från barnrytmik, till flerstämmig körsång och vi sjunger en blandad repertoar. Hos oss kan du utvecklas både musikaliskt och socialt.

Stäm upp i någon av våra körer ...

Lerums församling erbjuder körer för alla åldrar. Det finns en stor bredd, från barnrytmik och lekfulla sångövningar, till flerstämmig körsång. Ta gärna kontakt med våra körledare för att få veta vilken kör som passar just dig eller ditt barn.

Vi har en Körtrappa, vilket betyder att det finns körer för alla åldrar upp till vuxen ålder. När man växt ur en kör åldersmässigt kan man sedan fortsätta i nästa kör.
I kören får vi:

• upptäcka vår sångröst och veta hur den fungerar
  • scenvana
  • uppleva hur fint det låter när vi sjunger tillsammans
  • grunderna i musikteori och musikens byggstenar
  • samarbeta
  • gemenskap
  • möjlighet till stora musikaliska upplevelser

Vi har ett bra samarbete mellan våra olika körer, med gemensamma kördagar och konserter. Körerna medverkar också regelbundet i församlingens gudstjänster.

Kören är avgiftsfri!

Foto: Jan Jidsten

Lerums församlings körer

Välkommen att sjunga med oss!

Körer för killar

Laudate 1 (6-7 år)

Torsdagar kl 16.45-17.15 (tiden kan komma att justeras)

Laudate 2 (8-9 år)

Torsdagar kl 17.20-18 (tiden kan komma att justeras)

Körer för tjejer

Cantica 1 (6-7 år)

Onsdagar kl 16.45-17.15 (tiden kan komma att justeras)
Körledare: Helena Granmo

Cantica 2 (8-9 år)

Onsdagar kl 17.20-18 (tiden kan komma att justeras)

Blandad ungdomskör

Gaudia (för tjejer och killar från åk 9)

Tisdagar kl 18.30-19.45
Körledare: Helena Granmo & Yvonne Carlsson

Vuxenkörer

Damkören Joy

Måndagar kl 17-19
Aspenäs kyrka
Körledare: Christine Jidsten

Motettkören

Torsdagar kl 19-21.30
Körledare: Helena Granmo

Kontakta en körledare

Röster från f.d. körsångare i Körtrappan

”Jag har kören att tacka för mycket. Kunskap om musik, samarbete och även personlig utveckling har varit ovärderligt. Att sjunga i kör är ett unikt sätt att musicera och att göra det tillsammans med andra är en av de finaste egenskaperna anser jag”
    Johannes Carlsson 23 år, student vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Masterutbildning i klassiskt slagverk

”I kören fick jag lära mig grunderna i musik, jag fick öva, utveckla min röst och min musikalitet. Kören var en trygg plats där jag fick utrymme att växa både som person och musiker.”
    Marcus ”SYLVE” Holmberg 28 år, artist, låtskrivare och musikproducent i Stockholm

”Under min tid i körtrappan så var det som ett andra hem. En trygg miljö med bra gemenskap, och mycket bra förutsättningar för att utvecklas inom sången och musicerandet. För mig personligen har influenserna jag fått därifrån, av både körsångare och ledare, varit en stor faktor kring beslutet om mina vidare studier inom musiken. De fick mig helt enkelt att inse hur roligt musik kan vara!”
    Ludvig Hakeröd 20 år, student vid kandidatprogrammet, klassisk gitarr vid Malmö Musikhögskola