Lerums Östra kyrkogård

Lerums Östra kyrkogård ligger mycket naturskönt med en mjuk slänt ned mot Säveån. Den östra kyrkogården är inramad av träd och grönska. Järnvägen gränsar av mot kyrkan och den gamla kyrkogården.

Östra kyrkogården är den största av våra tre begravningsplatser. Den anlades 1970 av arkitekt Lars Barnå och här finns kvarter för kistgravar som delas in av rader med häckar och en urnlund som ligger belägen i slänten ner mot Säveån.

Här finner du också den vackra Minneslunden belägen i mitten av Östra kyrkogården. År 2010 gjordes Minneslunden om, då byttes den höga tujahäcken ut mot en mur i Bohusgranit som fylldes med växter och en anläggning av gatsten gjordes runt fontänen.

Under vintern 2015/våren 2016 anlades här ett nytt urnkvarter tillsammans med en askgravplats.

På Östra kyrkogården finns vår förvaltningsbyggnad som innefattar kyrkogårdsexpedition och Avskedsrum för borgerliga ceremonier och avsked.

Under 2015 färdigställdes en större ombyggnation och en infart från Dageborgsleden gjordes. Denna infart är endast avsedd för tung trafik.

Kyrkogården
Bild: Peter Ebbesson

kontaktuppgifter till vår kyrkogårdsexpedition

Hos oss kan du boka gravsättning, gravvisning och borgerlig begravning. Det är även till oss du vänder dig med frågor gällande gravar, gravskötsel och övriga kyrkogårdsärenden.

Telefontid: Vardagar kl. 10.00-12.00

lerum.kyrkogarden@svenskakyrkan.se

Kastenhofsvägen 6, 443 35 Lerum
Besökstid helgfri vardag 10.00 -12.00.
Du som besökare har även möjlighet att boka tid utanför besökstiden.

Kyrkogårdsförvaltningen
443 23 Lerum