Lerums Gamla kyrkogård

Gamla kyrkogården är belägen runt om Lerums Kyrka. Kyrkogården pryds av välskötta gräsytor och grusgångar.

Den tidigaste gravsättningen är från 1817. Kring klockstapeln finns dock ett antal äldre stenar, som inte innefattar någon gravsättning idag.

Närmast kyrkan är det en tät samling av ålderdomliga och pampiga gravvårdar av sten. Bakom kyrkan står gravstenarna glesare omgivna av stora öppna gräsytor. Förutom äldre kistgravar finns en urnlund av senare datum.

Kyrkogården präglas av järnvägen som ligger intill och skär av gamla och östra kyrkogårdarna. Ett tätt buskage utmed järnvägens staket skärmar av kyrkogården från tågtrafiken.

På Lerums gamla kyrkogård finns även en ny askgravlund.

kontaktuppgifter till vår kyrkogårdsexpedition

Hos oss kan du boka gravsättning, gravvisning och borgerlig begravning. Det är även till oss du vänder dig med frågor gällande gravar, gravskötsel och övriga kyrkogårdsärenden.

Telefontid: Vardagar kl. 10.00-12.00

lerum.kyrkogarden@svenskakyrkan.se

Kastenhofsvägen 6, 443 35 Lerum
Besökstid helgfri vardag 10.00 -12.00.
Du som besökare har även möjlighet att boka tid utanför besökstiden.

Kyrkogårdsförvaltningen
443 23 Lerum