Brevlådor utanför en röd husvägg.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Information med anledning av erbjudanden från privat gravskötselföretag

Just nu får Lerums kyrkogårdsförvaltning frågor om erbjudanden från ett privat företag angående tvätt av gravsten. Detta erbjudande har ingenting med Lerums kyrkogårdsförvaltning att göra.

Just nu är det många som kontaktar kyrkogårdsförvaltningen med frågor om ett brev som skickas hem till många gravrättsinnehavare för Lerums kyrkogård. Erbjudandet i brevet, som kan uppfattas som en faktura, kommer från ett privat gravskötselföretag.

Här kommer svar på de vanligaste frågorna som vi får just nu.

Är det Lerums kyrkogårdsförvaltning som skickar breven?
Nej, det är erbjudande som skickats från ett privat gravskötselföretag. Lerums kyrkogårdsförvaltning skickar endast ut fakturor på beställd och genomförd gravskötsel, med Lerums församling som avsändare.

Har Lerums kyrkogårdsförvaltning lämnat ut gravrättsinnehavares namn och adress eller gravplatsbeteckning till företaget?
Nej, kyrkogårdsförvaltningen har inte lämnat ut namn och adress till det privata gravskötselföretaget. Gravplatsbeteckningar och nummer går det dock att söka efter på www.svenskgravar.se.

Vad händer om jag betalar/betalat?
Det kan vi tyvärr inte svara på. Alla sådana frågor måste vi hänvisa direkt till det privata gravskötselföretaget.

Jag har redan beställt skötselfrån Lerums kyrkogårdsförvaltning. Vad händer nu?
Du som beställt skötsel av din grav från Lerums kyrkogårdsförvaltning behöver inte göra någonting. Den beställning som du beställt från oss kommer att utföras enligt överenskommelse. Vårt arbetssätt bygger alltid på att gravrättsinnehavare aktivt beställer skötsel och andra tjänster direkt av Lerums kyrkogårdsförvaltning.

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss på kyrkogårdsexpeditionen.

Kontakta kyrkogårdsförvaltningen

Hos oss kan du boka tid för gravvisning, gravsättning och borgerlig begravningsceremoni. Det är även till oss du vänder dig med frågor gällande gravplatser, gravrättsinnehav, gravskötsel och övriga kyrkogårdsärenden.