Foto: GettyImages

Existentiella kvällar

Två kvällar som handlar om de stora existentiella frågorna i livet. Två kvällar som vill öppna för nya perspektiv och insikter genom föredrag och gemensamt samtal. Ons 25 sep och ons 23 okt 2024, Lerums församlingshem.

Båda kvällar bjuder på en resa genom filosofiska och teologiska och andra vetenskapliga tankevärldar – ett sätt att hitta nya infallsvinklar på de djupa existentiella frågorna.

Samtidigt förutsätter vi inga förkunskaper. Vi anknyter till våra egna erfarenheter och livsberättelser. Såväl du som vill fördjupa dig i din kristna tron som du som känner dig osäker på din tro är välkommen.

Varje kväll börjar med kostnadsfritt drop in-fika mellan kl.18.00 och 18.30.

Hinner du inte till fikat så är du välkommen att komma direkt till föredraget som börjar kl.18.30.

Efter föredraget så fördjupar vi oss i temat i mindre samtalsgrupper.

Kostnadsfritt
Ingen anmälan behövs

Onsdag 25 september: Om skuld, skam och förlåtelse, klockan 18.00-20.00, Lerums församlingshem.

Onsdag 23 oktober: Att tro eller att veta – om relationen mellan tro och vetenskap – och om tvivlens roll, klockan 18.00-20.00, Lerums församlingshem.