Dop, konfirmation, vigsel & begravning

Dop

Dopet är en viktig händelse i en människas liv. Dopet är löftet om Guds kärlek som följer oss genom liv och död. En kärlek som ger trygghet att bygga livet på.

Konfirmation 2022/2023

Vem är du? Vad längtar du efter? När du är konfirmand finns möjlighet att fundera på sådant som du kanske inte gör varje dag: kärlek och vänskap, glädje och sorg, skuld och förlåtelse, liv och död, Gud och Jesus. Det finns utrymme för allvar och skoj, samtal och lek, musik och fika och naturligtvis läger! Det är också en möjlighet att lära känna nya personer och kanske få nya vänner. Välkommen som konfirmand i Lerums församling!

Någon håller i en färggrann blombukett.

Vigsel

Inför Gud och i denna församlings närvaro… Många väljer att i kyrkan bekräfta sin kärlek och sin avsikt att dela livet med varandra. En kyrklig vigsel är en vacker och symbolrik gudstjänst.

Begravning

Att skiljas från någon kär närstående är förmodligen det svåraste som vi kan vara med om. Sorgen, ensamheten, saknaden blir så påtaglig och smärtsam. Och ofta ställs det samtidigt krav på oss att ta tag i saker som måste ordnas. Sorgen är en turbulent tid på många sätt.

Boka tid för dop, vigsel eller begravning

Kontakta expeditionen
Telefontid: vardagar kl 10-12
lerum.forsamling@svenskakyrkan.se

Renovering av Lerums kyrka

Lerums kyrka kommer att vara stängd för renovering under delar av 2023. Arbetet påbörjas 1 maj 2023 och beräknas vara färdigt i slutet av oktober månad. Församlingens gudstjänster, dop, vigslar och begravningar sker under denna tid i församlingens två andra kyrkor, Aspenkyrkan och Aspenäs kyrka.