Barn och tonår

Upptäck roliga och utvecklande aktiviteter för barn och tonåringar som främjar tro, vänskap och glädje.

Bibel för barn till dig som fyller fyra år

Grattis du som fyller fyra år i år. Du är välkommen att hämta en Bibel för barn, vid en festlig familjegudstjänst. Utanför kyrkan får vi möta några av bibelns kända berättelser, dramatiserade på ett fint och lekfullt sätt. Söndag 29 sep kl 11.00, Lerums kyrka.

Närbild på en äldre mans hand som håller i en kaffekopp.

Café Källan

För dig som längtar efter gemenskap på dagtid eller som bara vill unna dig att vara bland andra en stund. Här avspeglar sig mångfalden i en varm och inkluderande atmosfär. Onsdagar 2024 kl. 13.00, Aspenäs kyrka.

Närbild på en barnkör som sjunger i ett klassrum.

Cantica

Kör för tjejer årskurs 3-5. I kören får vi upptäcka vår sångröst och hur fint det låter när vi sjunger tillsammans. Onsdagar 2024 kl. 17.20, Kyrkstugan.

En prydnadsängel står bredvid ett dopljus.

Dop

Funderar du på att låta döpa ditt barn eller dig själv? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.

Gloria

Kör för barn årskurs Förskoleklass-årskurs 1. I kören får vi upptäcka vår sångröst och hur fint det låter när vi sjunger tillsammans. Repertoaren är blandad och hos oss utvecklas du både musikaliskt och socialt. Onsdagar hösten 2024, Kyrkstugan.

Konfirmation 2024-2025

Konfirmandtiden handlar om livet, kyrkan, kristen tro och hur dessa hänger ihop. Inga frågor eller funderingar är konstiga eller fel. Här får du chans att prata om allt mellan himmel och jord.

Kyrkans förskola

För oss är det viktigast att skapa en trygg, positiv och lärorik miljö där varje barn känner sig sett och respekterat. Vi sätter barnens kompetens i centrum och strävar efter att ha små barngrupper med hög personaltäthet för att säkerställa hög kvalitet i vår verksamhet.

Kyrkvagnen

Kyrkvagnen är en rullande mötesplats i centrala Lerum. En mötesplats där värmen i en kopp kaffe, samtalet och gemenskapen står i centrum. Tisdagar 2024 kl. 10.30, Lerums centrum.

Medlemmar i en barnkör står och sjunger i en kyrka.

Körer

Lerums församling erbjuder körer för olika åldrar. Här finns en stor bredd, från enstämmig till flerstämmig körsång och vi sjunger en blandad repertoar. Hos oss kan du utvecklas både musikaliskt och socialt.

Medlemmar i en barnkör står och sjunger i en kyrka. En pojke står framför de andra och sjunger.

Laudate

Kör för killar årskurs 2-5. I kören får vi upptäcka vår sångröst och hur fint det låter när vi sjunger tillsammans. Vi arbetar med musikteori och musikens byggstenar och ges möjlighet till stora musikaliska upplevelser. Onsdagar 2024 kl. 17.00, Kyrkstugan.

Några färgglada hjärtan med olika positiva budskap hänger i snören på en trädgren.

Lika bra!

Kom och var med på vår nya mötesplats LIKA BRA! Vad gör vi: Vi sjunger och skapar, vi har en kort andakt och vi äter gott! Vi har kul ihop och det är samma upplägg varje gång så att man känner igen sig. Fyra tillfällen under hösten, Aspenäs kyrka.

Luciakonsert

Med ljus, värme och sång välkomnas du till Luciakonsert. Lerums församlings unga sångare ger en konsert i hoppets tecken. Söndag 15 dec kl 18.00, Lerums kyrka.

MITT i veckan

MITT i veckan är en meningsfull och rolig upplevelse främst för barn med anhöriga. Det är ett tillfälle att bryta vardagens rutin och ha en fin kväll tillsammans. Onsdagarna 25 sep, 23 okt och 20 nov, drop in från kl 16.00, Aspenkyrkan.

Musikterapi - "bortom orden"

Vi tar musiken till hjälp för att skapa en kroppslig medvetenhet som stimulerar hjärnans utveckling och tvärtom. Musikterapi genom toner, rytm och melodi är ett verktyg för att främja fysiskt, emotionellt, mentalt och socialt välbefinnande.

En diakon sitter ner och samtalar med någon.

Någon att prata med

Livet kan ibland vara prövande, och det är viktigt att veta att det finns någon att vända sig till. I Lerums församling finns våra präster och diakoner här för dig, oavsett om du behöver stöd i en svår tid eller helt enkelt vill vårda din själ.

Pappagrupp

Pappagruppen är en mötesplats för pappor och deras barn. Vi umgås, leker och har kul tillsammans. Dela tankar och erfarenheter av livet som förälder. Ibland erbjuder vi särskilda informationspass om livet med barn. Måndagar kl 10.30 från 14 okt, Aspenäs kyrka.

Regnbågsmässa

Regnbågsmässan är en gudstjänst där mångfaldsfrågor som HBTQI står i centrum. I mässan använder vi aktivt ord, musik och psalmer som är HBTQI-inkluderande. Två tillfällen under hösten i Aspenkyrkan.

Unga ledare

Vill du få möjlighet att utbilda dig och växa som ung ledare i någon av församlingens verksamheter? Nu söker vi dig som vill vara en förebild och ledare såväl i konfirmandverksamheten som i annan församlingsverksamhet.

Några ungdomar sitter runt ett bord och spelar Uno.

Ungdomsgrupp

Vill du ha någonstans att hänga, fika, prata, baka eller spela spel? Här har vi platsen för dig att umgås med andra unga. Torsdagar 18 jan–21 mar 2024 kl. 19.00, Aspenkyrkan

Vivamus

Till hösten startar vi ny grupp, välkommen med din anmälan! Altfiolrytmik för dig som är fem år! I altfiolrytmiken ryms nyfikenheten till musik, rytm och rörelse. Onsdagar 11 sep-27 nov 2024 kl. 16.00, Aspenkyrkan

Närbild på medlemmar i en barnkör som sjunger i en kyrka.

VOX

Kör för tjejer årskurs 5-7. I kören får vi upptäcka vår sångröst och hur fint det låter när vi sjunger tillsammans. Repertoaren är blandad och hos oss utvecklas du både musikaliskt och socialt. Onsdagar 2024 kl. 16.00, Kyrkstugan.