Planerar ni att gifta er? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet

Vigselgudstjänstern utformas i samråd mellan brudparet, präst och musiker.

Att gifta sig kyrkligt eller borgerligt har samma värde inför lagen. I Guds och alla vittnens närvaro lovar man varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida och dela glädje och sorg livet ut. Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan men som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion.

Ni behöver ett intyg om hindersprövning från skatteverket. Intyget gäller i fyra månader.

Innan bröllopet har ni ett vigselsamtal tillsammans med prästen. Under samtalet planerar ni vigselakten, vilka texter som ska läsas, sånger som ska sjungas och vem som gör vad och när? Samtalet kan ske hemma hos brudparet eller i kyrkan. I kyrkan kan ni gå igenom ceremonin på plats.

Kontakta vår församlingsexepedition för bokning av vigseln. 0583-400 40 eller maila: lerback.pastorat@svenskakyrkan.se