Leksands Pastorat Besöksadress: Kyrkallén 23, 79331 LEKSAND Telefon: +46(247)80700 E-post till Leksands Pastorat

Rättviseboden

Samtliga församlingshem i pastoratet säljer fairtrade- och rättvisemärkta varor.

Handla Rättvist!

I alla våra församlingshem har du möjlighet att  köpa fairtrademärkt chocklad, kryddor och kaffe som producerats och under rättvisa vilkor. Det finns även smycken framställt av återvunnet material  och CE-och fairtrademärkta leksaker för småbarn.

I S:t Persgården, Leksands församlingshem, finns  en något större butik. Den finns samma lokaler där kyrkisverkamheten bedrivs. När du handlar i våra rättvisebodar stödjer du en rättvis handel med rättvisa villkor för producenter i utvecklingsländer.

Vad är fairtrade?

Fairtrade är en oberoende certifiering som förbättrar arbets- och levnadsvillkoren för småskaliga producenter. Fairtrade handlar inte bara om att få det bättre ekonomiskt utan främjar också demokratin, organisationsrätten samt miljöhänsyn i produktionen. Barnarbete och diskriminering motverkas. Fairtrade är ett handelssamarbete baserat på dialog, öppenhet och respekt. Som återförsäljare av dessa produkter och som konsument stödjer vi producenter i andra länder och ökar medvetenheten för en rättvisare världshandel.

Läs mer om Fairtrade (extern sida )